Ankara Ankara'da bulunan Sincan Ahmet Andiçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çalışan öğretmen Aydan Abanoz, verilen göreve ılkasıtlı olarak gitmediği' gerekçe gösterilerek sürgün edildi.

Geçen yıl Mayıs ayında farklı bir okulda kendisine bir görev verilen Abanoz, doktora gitmesi gerektiğini belirterek, o gün gidemeyeceği için bir önlem alınmasını istedi. Hatta Abanoz o gün izinli sayılmasına rağmen randevu saatinden önceki derslere girdikten sonra doktora gitti. Aynı zamanda okulda Eğitim Sen İş yeri temsilcisi olan Abonaz'a soruşturma açıldı ve Şevket Evliyagil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne sürgün edildi. 

EĞİTİM SEN'LİLERE BASKI SÜRÜYOR 

Eğitim Sen Ankara 4 No'lu şube üyeleri ise verilen kararı protesto etmek için okul önünde buluştu. Eylemde konuşan Abanoz, '19 yıldır bu okulda görev yapıyorum. Birçok haksız uygulamaya tanık oldum. Son 4 yıldır özellikle okul müdürünün yoğun baskılarına maruz kaldım. Yaptığım itirazlardan rahatsız oldu ve son olarak görev yerimi değiştirdi.' dedi.

Eylemde konuşan Şube Başkanı Gülhan Şimşek de yaşananları 'haksızlık' olarak nitelendirdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını söyledi. Özellikle son iki yılda Sincan'da üyelerine dönük baskıların arttığına da dikkat çeken Şimşek, ikisi şube yürütme kurulu üyesi olmak üzere üç sürgün, üç ihraç, bir de açığa alma olayının yaşandığını söyledi. Soruşturma ve ceza süreçleri ile eğitim emekçilerinin sindirilmek istendiğini belirten Şimşek, 'Kendi ikbali ve çıkarı için eğitim emekçilerini kendilerine malzeme etmek isteyenler var. Soruşturmalar kişisel ikbal için kullanılamaz. Tüm bu zorlukları eğitim emekçileri ile beraber örgütlü mücadelemizle aşacağız' dedi.

Birkan BULUT/Evrensel