Her ne kadar ,dilimizde tüğ bitse de ısrarla anlatmaya devam edecegiz.
Bundan 18 Ay önce 2015 Yılı Ağustos Ayında imzalanan Toplu Sözleşmenin 36/2 Maddesi Geregi Tam Zamanlı 4/C lilerin 4/B Sozlesmeli Personel pozisyonuna gecirelecegi kayıt altına alınmış ve Resmi Gazetede yayımlanmıştı.
1 Kasım Seçimleri öncesi Gerek Dönemin Başbakanı Sn Ahmet DAVUTOĞLU gerekse Dönemin Csg Bakani Sn Faruk ÇELİK tarafından konunun Meclis açılır açılmaz gündeme geleceği Medyada beyan edilmişti.

Hatta konunun tarafı olan Yetkili Sendikanin Yöneticileri ,2016 yılı içinde Toplu Sözleşmenin Uygulanacagina dair farklı tarihleri farklı vesilelerle beyan etmişlerdi. Konu Maliye Bakanlığınca görüşülmüş Maliyet Hesabi bile yapılmıştı.

Son zamanlarda Gündeme dahi gelmeyen, Konunun taraflarinca oluşturulan beklentinin karsilanmamasi bizlerde Güvensizlige ve doğal olarak da hayal kırıklığına sebep olmaktadır.

Bilindiği üzere ülkemiz bir Referandum sathi-i mahalline girmiştir. 1Kasim seçimleri öncesi vaad edilen sözlerin, Resmi Gazetede yayınlanmış Toplu Sözleşme kararlarının uygulanmayip 4 yıldır konuşulup 1 adım yol alınmamış Kamu Personel rejiminde çözüme bırakılması 4/C lileri Mutsuz,Umutsuz ve Huzursuz etmektedir..

4/C Sorununu çozecek irade biziz diyenlerden beklentimiz ve Talebimiz;
Toplu Sözleşme Kararlarınınin ivedi olarak Kamu Personel rejimi Çalışmalarından ayrı olarak Referandum öncesi sonuçlandirilmasidir.
 
 
Emin DAŞDEMİR 
 
4/C DÜŞÜNCE VE EYLEM PLATFORMU