Türk Milleti tercihini yapmıştır. Öncelikle Vatanımıza, Milletimize hayırlı olmasını temennisinde bulunuyorum. Gönül şunu isterdi ki; Referandum süresince derin ayrılıklar ve kutuplaşmalar olmasaydı. Türkiye Cumhuriyeti 5000 yıllık tarihi olan, necip ve nezih bir millettir. Bayramlarda, cenazelerde hep birlikte olunmuştur. Çıkan sonuca demokrasinin gereği saygı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. HAYIR veren de EVET veren de bizim insanımızdır. Referandum oylaması ve daha öncesinde, iç ve dış mihrakların, başta FETÖ, PKK, DAİŞ, YPG ve Avrupadaki şer odaklarının provakasyonlarına rağmen, sükunet içinde geçmesi, bizleri sevindirmiştir.

Türkiye' de bir rejim değişikliği olmamış ve olmayacaktır da. Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan' ın beyan ettiği gibi; Türkiye Cumhuriyetinin yönetim şekli 1923 te belirlenmiştir ve devam etmektedir.

Türk halkı olarak bizlere düşen görev; devletine, milletine ,kurum ve kişilere destek ve saygılı olmaktır diye düşünüyorum.  EVET diyen de HAYIR diyen de bizim insanımızdır, başka bir TÜRKİYE yoktur. Bu vesileyle gelecek günlerin daha güzel olacağına, siyasi partilerimizin STK 'larla omuz omuza vererek, daha güçlü, daha müreffeh, insan haklarına dayalı demokratik bir Türkiye için, birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarına inanıyoruz.

 

Abdullah PEKER

Ulaştırma ve Demir yolu Sendikası

Genel Başkanı