Gümüşhane üniversitesi Rektöründen hakkındaki iddilarla ilgili Memur Sen'e ağır suçlamalar geldi. 

İşte  rektörün o açıklamaları;

Gümüşhane Üniversitesi kadrolarında Profesör bulunmamasına memur-sen Üniversite birimi ağır suçlama getirirken, Rektör Prof. Dr İhsan Günaydın cevap verdi.

Gazete ismi üzerinden algı yapılıyor

Eğitim bir-sen Gümüşhane temsilciliğinin özellikle sözcü gazetesinin ismini kullanarak, Gümüşhane Üniversitesi resmi ilanları üzerinden öne sürdüğü iddialara karşı Rektör Günaydın, “Üniversitelerde ilanlar Basın ve İlan Kurumuna gönderilir. İlanın hangi gazetede yayınlanacağına Basın ve İlan Kurumu karar verir ve o gazetede ilan edilir. Burada daha önceki haberlerde olduğu gibi bilinçli bir şekilde özellikle bir gazetenin ismi zikredilerek sözüm ona maksatlı bir algı oluşturma amaçlanmaktadır” dedi.

Profesör kadrosu ilanına çıkılmadı iddiası bilgisizlikten kaynaklanıyor

Sendika temsilcileri tarafından dile getirilen, “6 adet Öğretim Üyesi alımında neden profesör kadrosu ilanına çıkılmadı” sorusunu da yanıtlayan Rektör Günaydın, “Nisan 2016 tarihinde iki yardımcı doçent ve dört Doçent için YÖK’ten izin istenmişti. Bu taleplerimiz yinelenmiş ve izin için YÖK’te beklemektedir. Ayrıca geçen hafta tüm birimlerden kadro talepleri alınmış ve izin için YÖK’e yazılma aşamasına getirilmiştir. Bu taleplerimiz içinde üç profesör, üç doçent ve dokuz yardımcı doçent bulunmaktadır. Ayrıca 2017 yılında altı öğretim üyemizin profesörlük süresi dolmaktadır” diye konuştu.

Bir profesör 12 yılda yetişiyor

Yerel ve ulusal basında da yer alan “Türkiye’de kadrolu profesörü bulunmayan tek üniversitenin Gümüşhane Üniversitesi olmasının ulusal basında yer alarak hem kendilerini hem de tüm Gümüşhanelileri ziyadesiyle üzdüğü” şeklindeki ifadelere de açıklama getiren Günaydın, “Bu konu maksatlı ve yanlı bir şekilde çeşitli mecralarda dillendirildi. Ulusal basına taşınarak Üniversitemiz itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Bir profesörün normal şartlarda en az 12 yılda yetiştiği dikkate alındığında sekiz yıllık yeni bir üniversitede profesör olmamasını eleştiri konusu yapanlar en hafifi ile iyi niyetli değillerdir. Zira, sekiz yıllık bir üniversitede profesör sayısını artırmanın iki yolu var. Birincisi kendi öğretim üyelerinin yetişmesi, ikincisi ise başka üniversitelerden transfer etme veya emekli olanları almakla olur” şeklinde konuştu.

Rakip rektör adayı istenmiyor mu?

“2008-2012 kurucu rektör olarak atanan ve ikinci dönem görev yapabilmek uğruna kendisine rakip istemediği için 2015 yılına kadar tek bir defa dahi profesör kadrosu ilanına çıkılmamıştır” söylemine de cevap veren Günaydın, “ Bu iddia sadece bir iftiradan ibarettir. Zira bugün olduğu gibi her Üniversiteden bir profesörün Gümüşhane rektörlüğüne aday olması mümkündür. Üniversitemizde 2008 yılında 26 rektör adayı vardı. 2012 yılındaki seçimde öğretim üyelerimizin yüzde 98’inin teveccühünü kazandık. Bu rektörlük seçimlerinde bir ilktir. Bunu profesör atamamakla izah etmek ahlaki bir tutum değildir. Bu yılki rektör aday sayısı biri Üniversitemizden olmak üzere 15’dir” dedi.

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net