Giresun Üniversitesine vekil rektör olarak atanan Yılmaz Can ile selefi Cevdet Coşkun’un, geçmişte Rektör – Rektör Yardımcısı olarak beraber çalışmış olmaları, geçmişteki bu bağlantıya rağmen YÖK’ün Coşkun’un yerine Can’ı ataması ve Cevdet Coşkun’un istifa gerekçesi olarak iddia edilenler bir araya getirildiğinde ortaya çıkan manzara akademisyenlerin kafalarını çok karıştırmış görünüyor.

 30.05.2019 tarihli haberimizde, 2016 yılından beri rektörlük görevine devam eden Cevdet Coşkun’un görev süresinin bitmesine çok az bir süre kala sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesinin arka planında başka sebeplerin olup olmadığının merak edildiğini yazmıştık.

COŞKUN, HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMAMASI İÇİN İSTİFA ETMİŞ

Haberimizin ardından Giresun Üniversitesi akademisyenlerinden bize ulaşan bilgiler, istifanın sağlık nedenlerinden dolayı olmadığını gösteriyor.

Akademisyenlerin iddialarına göre, Coşkun’a ait ‘FETÖ’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ dosyaları YÖK’te kendisine gösterilmiş ve istifa etmezse bu dosyalar hakkında savcılık yoluyla soruşturma başlatılacağı söylenmiş. Bunun üzerine Coşkun, ‘’istifa edeceğini, soruşturma açmamalarını’’ istemiş.

Sonraki süreçte bilindiği üzere Cevdet Coşkun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile istifasını duyurmuştu.

İSTİFA EDEN REKTÖR CEVDET COŞKUN İLE YERİNE VEKALETEN ATANAN YILMAZ CAN ARASINDAKİ GARİP BAĞLANTI

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, 19 Mayıs Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yapmakta iken vekaleten Giresun Üniversitesine atanan Prof. Dr. Yılmaz Can’a üniversitede yapılan bir törenle görevini devretti.

Yılmaz Can, 2010-2012 tarihleri arasında yine Giresun Üniversitesi’nde ‘rektör vekili’ olarak yine ‘vekaleten’ rektörlük yapmaktaydı.

Üniversite akademisyenlerinden aldığımız bilgiye göre, Yılmaz Can’ın rektörlüğü döneminde, müstefi rektör Cevdet Coşkun rektör yardımcısı idi.

2010-2012 yılları arasında rektör vekili olarak görev yapan Yılmaz Can, çok ilginçtir ki selefi Coşkun gibi istifa ederek görevinden ayrılmış.

Yılmaz Can’ın istifasından sonra, Abdullah Gül tarafından Mart 2012’de ataması yapılan Prof. Dr. Aygün Attar, Yılmaz Can ile aynı dönemde rektör yardımcısı olarak görev yapan Cevdet Coşkun’u görevden almıştı. Coşkun ve beraberindeki diğer kişilerin görevden alınmasına ise o dönem Ak Parti Grup Başkan Vekili olan Nurettin Canikli çok büyük tepki göstermişti.

TESADÜF OLAMAYACAK KADAR GERÇEK

Giresun Üniversitesine vekil rektör olarak atanan Yılmaz Can ile selefi Cevdet Coşkun’un, geçmişte Rektör – Rektör Yardımcısı olarak beraber çalışmış olmaları, geçmişteki bu bağlantıya rağmen YÖK’ün Coşkun’un yerine Can’ı ataması ve Cevdet Coşkun’un istifa gerekçesi olarak iddia edilenler bir araya getirildiğinde ortaya çıkan manzara, akademisyenlerin kafalarını çok karıştırmış görünüyor.

Akademisyenler, bu ilişkiler yumağının tesadüf olamayacağını, çok güzel tasarlanmış bir tiyatro olduğunu, yeni atanan Yılmaz Can döneminde de hiçbir şeyin değişmeyeceğine inandıklarını ifade ediyorlar ve diyorlar ki;

‘’Eski hamama, eski tas ve bakkal defteri yöntemi devam edecek, değişen hiçbir şey olmayacak. YÖK’ü bu güzel tasarımından dolayı tebrik ediyoruz! FETÖ ile mücadele ancak bu kadar sulandırılabilir!‘’.

Yeni Rektör Vekili Yılmaz Can’ın bundan sonraki aşamada yapacağı icraatlar akademisyenler tarafından merakla bekleniyor.

DipDalga.com