Toplantıya; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi, İlçe Sağlık Müdürleri, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Şaşkın, Acil Tıp, Kadın Doğum Uzman hekimleri ile Birim Sorumluları katıldı.

Tespit edilen riskli gebelerin tek tek ele alındığı toplantılarda, uzman hekimler tarafından anne adaylarının riskleri değerlendirilerek gerekli öneri ve tedbirler planlanıyor.

“Tüm anne adayları bizim için çok önemli”

İlimizde bu alanda yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgilendirme yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Ülkelerin en önemli sağlık ve gelişmişlik göstergelerinden birisi anne ve bebek ölüm oranlarıdır. İlimizdeki riskli gebelik sınıfına giren anne adaylarımızı önceden tespit ediyor, yakından takip ediyor, doğum öncesi ve lohusalık dönemlerini en sağlıklı şekilde geçirmeleri için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sağlıklı bir gebelik her anne adayının hakkıdır. Bu konuda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Riskli anne adaylarımızı hamilelik döneminin başından itibaren takip ederek, haftalık değerlendirmelerle risklerin en aza indirilmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu alanda pek çok çalışmalar yürütüyoruz. Tüm anne adayları bizim için çok önemli. Hastane aciline herhangi bir sebeple başvuran veya yatırılan gebe veya lohusalar için otomasyon üzerinden hemen alarm durumuna geçiliyor, ilgili tüm kişilere uyarı mesajları gidiyor, yapılması gereken tıbbi hizmetlerde aksaklık yaşanmaması için azami dikkat sarf ediyoruz” dedi.