Dün bazı internet sitelerinde yer alan Öğretmenlere Rotasyon konusunda yeni bir açıklama varmış şeklinde yapılan Rotasyon haberleri öğretmenleri rahatsız etti. 

Öğretmenlerin Rotasyon konusunda bazı beklentileri yok değil ancak, Rotasyon konusunda herhangi bir çalışma bulunmuyorken bir anda 7 ay önceki  eski bir açıklamanın bazı internet siteleri tarafından haber yapılması MEB'e karşı kamuoyunun tepkisini yönlendirmek isteyenlerin bir manipülasyonu olarak değerlendirilebilir.

Sözkonusu haberlerdeki MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞU'ya ait yeni bir açıklama gibi yayınlanarak kamuoyu manipüle edilmektedir. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün ve MEB'in yeni bir açıklaması da çalışması da bulunmamaktadır. 

2016 yılı Aralık ayında Hürriyet gazetesine verdiği roğortajda Rotasyonla ilgil yöneltilen bir soruya karşın Hamza AYDOĞDU'nun verdiği cevabın, yeni bir habermiş gibi öğretmenleri tedirgin edecek bir şekilde yeni bir açıklama gibi verilmesi etik değildir. 

Evet 2017 yılı Ocak ayında yayınlanan  roportajda İnsan Kaynakları Genel Müdürü kendi kanaatini paykaşarak 2017 yılı için Rotasyon olabileceğini, bunun kanunda yer aldığını açıklamıştır. Rotasyon olursa buna yönelik bir çalışma yapmayı düşündüklerini paylaşmıştır. 

Ancak MEB'in gündeminde şu anda böyle bir çalışma veya hazırlık bulunmamaktadır. 

Ajanskamu olarak MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU  ile yaptığımız görüşmede de bu konuyu teyit ettik. AYDOĞDU: 'Böyle bir konu gündemimizde yok. Böyle bir açıklamam da yok.  Kamuoyunun bu tür haberlere itibar etmemesi gerek'dedi.

Eski bir haberden yola çıkarak böyle bir algı oluşturulması , bu konudaki bazı açıklamalar da Rotasyonun kendiiğinden sanal bir gündemle Öğretmenlerin gündemine girmesine neden olmaktadırlar.

MEB Rotasyon yapacaksa eğer zaten tüm altyapı çalışmalarını yapıp, tüm hazırlıkları tamamladıktan sonra bunu paydaşlarıyla paylaşıp kamuoyuna deklare edecektir.

Şu anda böyle bir çalışma kesinlikle bulunmamaktadır. 

 Öğretmenlerimizin  rahat olması, gerçek dışı haberlere itibar etmemesi gerekmektedir.

Hamza Aydoğdu'nun Hürriyet gazetisine 2016 Aralık ayında verdiği ve 11 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan 'Öğretmenlerin Kaderini Belirleyen Ekip' başlıklı o roportajdaki ilgili bölüm: 

Öğretmen rotasyonu bizim kanunumuzda vardı. Nabi Avcı döneminde bu uygulanmadı, ama kanundaki hüküm duruyor. Şimdi Bakanımız ve müsteşarımızın bir talimatı olabilir diye çalışıyoruz. Bitirmek üzereyiz. 2017’de rotasyon var. Bunun öğretmenlerimizi mağdur edeceğini düşünmüyorum. Bir mağduriyet olmaması için bütün tedbirleri de biz alacağız.

İşte O Haber:

AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Bu haber Ajanskamu.net özel haberidir. Aktif link vermeden , veya haberin bir bölümünü ya da bazı bölümlerini değiştirerek dahi olsa alanlar hakkında 7981 sayılı kanun kapsamında yasal takip yapılacaktır. 

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net