Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu parti olarak referandum da ‘hayır' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Gelen tepkiler üzerine Karamollaoğlu, pek büyük bir iş başarmış gibi vaziyeti karşının anlayışsızlığına bağlayıp tepkileri aklınca saldırıyla cevapladı.

Karamollaoğlu, “Biz istiyoruz ki bu kamplaşma dursun. Onun için bize sordukları zaman ‘Bu referandumda ne diyeceksiniz' diye. Biz kimseyi kırmamak için, ‘Bu haliyle buna destek veremeyiz' diyoruz. Arkasından çıkıyor, ‘Ne demek istiyorsunuz' diyorlar. Destek vermemek ne demek? ‘Hayır' demek. Şimdi burada gösterilen inceliği anlamaktan bile aciz bizim siyasiler” açıklamasında bulundu.

Bir partinin şahsi fikrini açıklaması demokratik yaşamın bir gereğidir. Elbette tercihine saygı duyulur.

Lakin Saadet Partisi referandum taslağına katılmadığı yerleri bu güne kadar net olarak topluma anlatamamışken milletin karşısına koyduğu gerekçeler tatmin edici bulunmadı.

Referandum maddelerine yaptığı eleştiriler ise ‘Hayır' demesini gerektirecek ya da mevcut sistemi tercihe zorlayacak ciddiyette gerekçeler değil.

Darbe girişimi öncesi yaptıkları dansözlükler unutulmamışken Saadet Partisi'nin 28 Şubat ve sonrasında ülkenin istikbaline kastedenler olunca haklı olarak inançlı kesim Saadetin ‘hayır' gerekçesini samimi bulmuyor.

Özellikle Karamollaoğlu'nun ‘Kamplaşmanın durması' adına ‘hayır' diyecekleri gerekçesi hiç inandırıcı bulunmadı. Düne kadar millete İslam'ı en arı duru bir şekilde anlatan Refah Partisi'nin devamı olan Saadet Partisi bu tutumunu destekleyen Kur'an, sünnet ve tarihten tek bir örnek göstermesi mümkün değil.

Çünkü küfrün elabaşlarının teslimiyetle, boyun eğmekle, ilkelerden taviz vermekle uslanmayacağını en iyi Saadet Partisinin ihtiyar heyetinin bilmesi gerekir.

Sakın Hudeybiye Müsalahasından hareketle Saadet kendini savunmasın. Çünkü Hudeybiye örneğinde inançlı kesimi temsilde iktidardaki Ak Parti uygun düşüyor. Devleti ve ardındaki kitleyi temsil etmede hiçbir vasfı olmayan Saadet değil.

Karamollaoğlu diğer bir gerekçe olarak, ‘Kimseyi kırmamak için' hayır diyeceklerini belirtti.

Referandumda tarafların, “CHP/HDP/PKK/FETÖ/DHKP-C/İsrail/Haçlı batı” ve “Ak Parti/MHP/Hüda Par/birkaç Bizans soyu cemaat hariç tüm İslami cemaatler/İslam Ülkeleri” şeklinde safını belirlediği bir yerde Saadet Partisi ‘hayır' demekle şer cephesini memnun ederken nasıl kimseyi kırmamış oluyor.

Bununla da yetinmeyen Saadet Partisi Rahmetli Erbakan'ı anma toplantısına partilerinin 5 kez kapanmasında darbecilere liderlik yapıp destek veren CHP'yi davet ediyor. Yetinmeyip lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na plaket veriyor.

Karamollaoğlunca Kılıçdaroğlu'na plaket verilmesi Özgür Suriye Ordusu'nun Katil Esed'e plaket vermesi gibi bir şey.

Gelen eleştiriler karşısında ise Saadet tabanı kendini yırtıp absürt resmi normalleştirmek için yırtınıyor.

Saadetçiler sosyal medyada, “2003'te Abdullah Gül ile Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı ile kadeh tokuşturan resimlerini” paylaşıp ‘Saadet ile CHP buluşmasının bundan daha adi ve aşağı olmadığını' ispatla paylaşım yapıyor.

Bir diğer grup ise ülkede kutuplaşmayı bitirmek için Saadet'in feraset örneği sergilediğinden dem vuruyor.

Saadetçi kardeşler kendini boşuna kandırmasın!

2003'te Müslümanların içine düştüğü zor durumda Gül ile Erdoğan'ın her sabah evden kellelerinin alınması korkusuyla eş ve çocuklarıyla helalleşip çıktıkları bir dönemde yaptıkları takiyye, huzur ve güç ortamında Saadete örnek olamaz.

Ülkede kutuplaşma, Saadet'in CHP'nin kuyruğuna takılmasıyla değil CHP ile HDP'ye hitaben, “Ülkenin huzurunu yaptığınız popülist ve akıl dışı muhalefetle bozuyorsunuz” türünden açıklamalarla son verilebilir.

Saadet Partisi'nin CHP/HDP ile aynı resim karesini paylaşması şer güçlere haklı oldukları mesajını vermekte. Sonuçta şer cephesine verdiği cesaretle kutuplaşmayı daha bir arttırmaktadır.

CHP ile HDP'nin ardına takılan MHP örneği ortada iken Saadet'in aynı hataları işlemesi basiretsizlikten öte attığı olumsuz adımlar arka planda gizli bir anlaşmanın olduğunu gösteriyor.

Seyit Mehmet DENİZ / MİLAT

http://www.milatgazetesi.com/saadet-partisi-tabanini-utandirdi-makale-106766