Ajanskamu-Özel Haber

Sağlık Sen Genel Merkezinin 5 Genel Başkan Yardımcısı Göndererek Baskıyla Muhalifleri safdışı etme çabası Konya'da duvara tosladı. Bugün yapılan Delege Seçiminde Muhalif Renaultcular:34 - Genel Merkez Audiciler:20 şeklinde neticelendi.

Delege seçimlerinin üçüncü gününde Genel Merkez tarafından desteklenen Gökhan Arıcan'ın delege sayısı 17'de kalırken, eski Genel Başkan Yardımcısı Himmet Bayar'ın listesinden ise 25 aday delege seçildi. Tarafların iddiasına göre doğal delegelerle birlikte Bayar'ı destekleyecek aday sayısı 34 olurken Arıcan'ın destekçi sayısı ise 20 olarak tahmin ediliyor.

800 bin TL'lik ultra lüks makam aracı ve 26 bin 500 tl lik astronomik maaşı ile Türkiye'nin gündemine oturan ve Memur Sen'i büyük sıkıntıya sokan Genel Başkan Semih Durmuş için bu seçim büyük bir önem taşıyor.

Çünkü aday Gökhan Arıcan'ı açıktan destekleyen ve seçim süreçlerine direkt müdahale eden Durmuş ve yönetimi bu sayede kendi itibarlarını da sahada test etmek istiyor.

Ancak görülen o ki Durmuş ve ekibi için zor günler kapıda bekliyor.

Mütevazı kişiliği ile bilinen eski Genel Başkan Yardımcısı Himmet Bayar ise sessiz sedasız bir şekilde şube başkanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Bayar'ın yıllardır kullandığı otomobil 2004 model 'Renault' ise üyeler arasında mizah konusu oldu.

Üyeler, 'Renocular Audici Başkanı geçiyor' yorumları ile Genel Başkan Semih Durmuş için tehlike çanlarının çaldığını, Genel Merkezin daha fazla tartışılmaya açılmaması için söz konusu seçimleri bile iptal edebileceği yorumlarını yapıyor.

Yaklaşık 100 delegenin daha seçileceği delege seçimleri Kasım ayı sonunda tamamlanacak.

www.ajanskamu.net