Diyarbakır Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kız öğrencileri, merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Cemil Paşa Konağı'nda kıyafet ve saç tasarım defilesi düzenledi.

Onlarca sahabenin medfun olduğu ve 2015 yılında büyük yıkım ve acı yaşayan Sur'da liseli genç kızların, toplumun reddettiği çıplaklık kültürünü yansıtan kıyafetlerle gösteri yapması ve bu organizasyonun bir eğitim kurumu tarafından düzenlenmesi tepki çekti.

Son yıllarda eğitim-öğretim döneminin sonlarında; 'bahar şenlikleri', 'mezuniyet geceleri', 'yılsonu etkinlikleri' isimleriyle düzenlenen programların çoğalması dikkat çekiyor. Bu programlar çoğu zaman toplum kültürünün reddettiği görüntülere de sahne oluyor.

Geçmiş yıllarda yoğunluklu olarak üniversitelerde düzenlenen etkinlikler, son dönemlerde İlkokul, ortaokul ve liselerde de organize edilmeye başlandı.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) düzenlenen bir defilede de küçük kız çocukları, uygun olmayan kıyafetler giyinmiş genç kızlarla birlikte gösteri yapmış ve bu kentteki sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirilmişti.

Eğitim kurumlarında toplumun inancına, örfüne, geleneklerine, kültürüne aykırı programların organize edilmesi sivil toplum kuruluşları tarafından da eleştirilmişti.

Her gün farklı bir ilde, farklı bir okul tarafından gerçekleştirilen programlardan biri de Diyarbakır'da yaşandı.  

Diyarbakır'ın mekez Sur ilçesinde, Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kız öğrencilerin katılımıyla skandal kıyafetler ve saç tasarımıyla bir defile düzenlendi. Defilede liseli kız öğrencilere, Müslüman Kürtlerin inancına ve kültürüne uygun olmayan görüntüler ortaya çıktı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Diyarbakır Sur İlçe Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, kimi kamu kurum yetkililerinin ve öğretmenlerin katıldığı programda, liseli kız öğrencilerin uygunsuz kıyafetler giyinerek mankenlik yaptıkları ve ardından saç tasarımı defilesi sundukları görüldü.

Okul müdürü: Etkinliği geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz

Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ufuk Yakut’un etkinlikle ilgili 'Bugün bütün öğrencilerimiz olarak katıldığımız resim ekibimiz, saç tasarım ekibimiz, defilemiz, folklor ekibimiz, bütün okuldaki öğrencilerin bir etkinlikte yer alacağı toplu bir gösteri yaptık. Her sene yapıyoruz fakat geçen sene olumsuzluklar nedeniyle etkinliğimizi yapamamıştık. Geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz.' ifadeleri de dikkat çekti.

Peygamberler ve sahabeler şehri olan, İslam dünyasının 5'inci harem-i şerifi kabul edilen Ulu Cami'nin bulunduğu Diyarbakır’da, Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi organizesiyle geçen yıl da yılsonu etkinlikleri kapsamında benzer bir program tertiplenmişti.

Doğruhaber Gazetesi

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net