Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin imzalı resmi yazıda, ''Bilindiği üzere öğretmenlerin, okullarda yürütülecek mesleki çalışmaların ilk haftasını görev yaptıkları okullarda, ikinci haftasını ise istedikleri il/ilçelerde başvurularını yaparak yürütüecekleri yönünde açıklama yapılmıştı. 

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacaktır.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı, bir örneği ekte gönderilen 07.05.2018 tarihli ve 154693sayılı Yazısında; öğretmenlere sandık kurullarında başkan ve üye olarak görev verileceğinden, seçim iş ve işlemlerinin sağlık ve düzen içerisinde yerine getirilebilmesi demokratik yaşamın temel koşulu olan seçmen iradesinin dürüst biçimde sandığa yansıması bakımından görev verilen öğretmenlerin görevli oldukları sürelerde görev yaptıkları yerlerde bulunmalarını talep etmektedir. 

Bu itibarla sandık kurullarında görevlendirilen öğretmenlerin mesleki çalışmalarının tamamını kadrolarının bulunduğu okullarda yürütmeleri gerekmektedir. Seçimsürecinde görevlendirilecek öğretmenlerle ilgili gerekli tedbirlerin alınması rica edildi.