Seçmeli Dersler

İlkokul 4 ile ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda okuyan öğrenciler, ilgi, istek ve yeteneklerini dikkate alarak gelecek yıl seçmek istedikleri seçmeli derslere ilişkin dilekçelerini 20 Şubat 2017 tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim edecek ve söz konusu dilekçelerdeki seçmeli ders tercihleri aynı tarihe kadar e-okul sistemine işlenecek.

Gelecek yıl ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyacak öğrenciler, 2016-2017 eğitim öğretim yılında haftada toplam 6 saat, imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında okuyacak olan öğrenciler haftada toplam 2 saat, imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında okuyacak olan öğrenciler ise haftada toplam 1 saat seçmeli ders seçebilecekler.

 

Ders seçimlerine sınıf öğretmenleri rehberlik yapacak

Seçmeli derslere ilişkin, ilkokul 4. sınıf öğrencileri ve velileri için sınıf  öğretmenleri rehberlik yapılacak. Okul müdürlüklerince seçmeli derslerin amacı, tanıtımı ve  seçimine yönelik yapılacak işlemler konusunda öğrenci ve velilere bilgilendirme yapılacak.

 

10  öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili  seçmeli ders okutulabilecek 

Okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders için sınıf açılabilecek.

 

Ders kitabı ihtiyaçları 'Kitap Seçim Modülü”ne girilecek

2016-2017 yılında öğretmen ve öğrencilere sunulacak ders kitabı ihtiyaçları 02-27 Şubat 2017 tarihleri arasında açılacak olan “Kitap Seçim Modülü”nden okul müdürlüklerince girilecek.