ÖĞRENCİLERİN seçmeli derslere ağırlık vermesini tavsiye eden STK'lar ve eğitimciler ise, Kur'an-ı Kerim ahlakından mahrum bir nesilden ailesine ve milletine hayır gelmeyeceği uyarısında bulundu.

 SAYFADASEÇMELİ DERSLER İÇİN SON 3 GÜN

Ortaokul ve liselerde seçmeli ders olan Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in (sav) hayatı ve temel dini bilgiler derslerini tercih tarihi 24 Şubat günü son buluyor. Öğrencilerin seçmeli derslere ağırlık vermesini tavsiye eden STK'lar ve eğitimciler ise, Kur'an-ı Kerim ahlakından mahrum bir nesilden ailesine ve milletine hayır gelmeyeceğini söylediler.

Seçmeli dersler arasına Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in (sav) hayatı ve temel dini bilgiler derslerinin eklenmesi kamuoyunda sevinçle karşılandı.

2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başlamasıyla seçmeli derslerin de tercih işlemleri 24 Şubat Cuma günü son buluyor. Öğrencilerin seçmeli derslere ağırlık vermesini tavsiye eden STK'lar ve eğitimciler ise, yeni neslin Kur'an-ı Kerim ve siyeri öğrenmesinin, İslami bir geleceğe yatırım olacağını ifade ettiler.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Peygamber Efendimizin Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler gibi derslerin müfredatımıza seçmeli olarak eklenmesi Cumhuriyet tarihimizde eğitime dair alınmış en önemli kararlardan birisidir. 24 Şubat tarihine kadar devam edecek olan ders seçimlerinde milletimizi seçmeli din derslerinin seçilmesi hususunda özel bir gayret ve hassasiyete davet ediyorum' dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Eğitim İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel di-' ni bilgiler derslerinin seçilmesi konusunda genel bir seferberlik ilan ettikleri belirterek, 'Her gün okumamız ve mütalaa etmemiz gereken bu derslerin esasında zorunlu olarak okutulması gerekir. Müslüman halkımızın söz konusu derslere yoğun ilgi göstermeleri dini bir vecibedir. Bizler bu dersleri hayatımızın tüm alanlarında tatbik etmenin bilincinde olmalıyız' denildi.

GELECEĞİMİZ İÇİN...

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar yaptığı açıklamada, 'Kur'an-ı Kerim ahlakından mahrum bir nesilden ailesine ve milletine hayır gelmez. Bütün veliler çocuklarının kendilerine yakışır bir evlat olmasını beklerler. Onun için velilerin geleceğimiz için Kur'an-ı Kerim ve Siyer dersini seçerek çocuklarını yönlendirmelerini bekliyoruz' dedi.

DUYARLI OLUN...

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, velilerin ve öğrencilerin Kur'an ve Peygamberimizin Hayatı hakkında bilgilenmesi gerektiğini belirterek, 'Allah'ın Kitabı ve Kutlu Peygamberinin örnek ahlâkı ile tanışan bir gençliğin, yetişmesi için velilerimizin duyarlı olması ve çok hassas davranması gerekmektedir. Bunu hatırlatıyorum' şeklinde konuştu.

Yeni Akit