Eğitim Bir Sen ile yaşadığı sorunlar nedeniyle görevden alınan Türkiye'nin ilk başörtülü ilçe milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer Yeniden Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

Eğitim Bir Sen şube başkanlarının yaptığı açıklamalarla gündem gelen Milli Eğitim Mdüürü Biçer görevden alınmadan önce  'Sendikanın Değil, Devletin Memuruyum' açıklaması yaparak sendikaya rest çekmişti. 

Görevden aımasını Yargıya tşıyan  Şefika Biçer mahkemeyi kazanarak yeniden Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ataması yapıldı. 

Göreve yeniden başlayan Şefika Biçer Altindag İlçe Mem sayfında yayınladığı göre başlama mesajında şunları ifade etti:

Değerli Meslektaşlarım,   18.04.2017 Salı günü itibariyle Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine tekrar dönmüş bulunmaktayım. Sizlerle birlikte kaldığımız yerden devam edecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Altındağ İlçesine hizmet etmenin sorumluluk ve azmi içinde üzerimize düşen her türlü vazifeyi sizlerin de desteğiyle yerine getireceğimizin teminatını veriyor, kendisinden görevi devraldığım Dr. Zülkarneyin AVCI Bey’e yaptığı hizmetler ve gayreti için teşekkür ediyorum.   Tüm öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim-öğretim dönemi diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Şefika Biçer Kimdir?

Ankara’da doğan Şefika BİÇER, Ortaöğrenimini Tevfik İleri İmam Hatip Lisesinde, Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. 2002 yılında sınıf öğretmeni olarak Erzurum’da göreve başladı. 2009-2014 yılları arasında MEB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün açmış olduğu yurt dışı sınavını kazanarak, Suudi Arabistan’ın Medine şehrindeki Uluslararası Medine Türk Okulunda sınıf öğretmenliği görevini yürüttü. Yurtdışı görevi sonrası Çankaya Kurtuluş İlkokulunda Müdür yardımcısı olarak göreve başladı. 13 Mayıs 2015 tarihinde Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirildi ve 20 Temmuz 2015 tarihinde Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. TODAİE Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimi devam etmektedir. İyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir.



MEB Personel