Ankara15  Temmuz  Platformu Önder İmam-Hatip Liseleri Derneği Ankara Şubesinde  değerlendirme ve planlama  toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında KONUŞAN  Memur-Sen-Ankara İl Başkanı ve Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır:  6 Haziran 2017 günü merkezi Ankara'da bulunan sendika, siyasi parti,vakıf, dernek,kulüp,birlik ve Platform gibi üye kitlesi bulunan siivil toplum kuruluşlarımızdan oluşan 'Ankara 15 Temmuz Platformu'na dahil 57  STK üyesinin aldığı karar gereği   22 Mayıs 2017 günü Sincan Ağır Ceza mahkemelerinde  FETÖ Çatı Davası ile başlayan ve  1 Ağustos 2017 Salı günü FETÖ Akıncı Üssü Davası ile devam eden FETÖ davalarına 15 Temmuz Hain darbe girişiminin hem mağduru, hem tanığı, hem de müştekisi sıfatıyla;  hem 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazilerimizin yanında olduğumuzu göstermek, hem de  darbe kalkışmasının hamileri olan iç ve dış mihraklara karşısı duruşumuzu sergilemek  amacıyla  12 Haziran 2017 günü başlattığımız nöbet görevimiz  aralıksız sürdürülmüş olup, bundan sonra da davalar sonlanıncaya ve hainler hak ettikleri cezaya çarptırılıncaya kadar sürdürme azim kararlığı içindeyiz dedi.

            Kır konuşmasını şöyle sürdürdü. 'Millet olarak; 15 Temmuz gecesi hain darbeyi ve kirli emellerini kahramanlık destanı yazarak önlediğimiz ve devam eden günlerde alanlarda direniş çadırlarında tuttuğumuz nöbetler ile ülkemizin sahibi olduğumuzu gösterdiğimiz şimdi de Nöbet görevimizi Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Yerleşkesi önünde devam ettireceğiz. Çünkü15 Temmuz hain darbe kalkışması görünürde FETÖ ve şürekası tarafından gerçekleştirilmiş olsa da süreç içindeki gelişmeler FETÖ  kalkışmasının arkasında küresel emperyalist güçlerin olduğu FETÖ'nün sadece bir maşa bir kukla olduğu anlaşılmıştır. Kuklacılara karşı uyanık olma sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz vardır.

            Bilindiği üzere ülkemiz 60 İhtilalı ile başlayan süreçte çok sayıda açık ve post modern darbeler zincirine şahit olmuştur. Ancak devletin askerinin,polisinin, uçağının,tankının, topunun, helikopterinin halkına karşı halkını yok etmeye kullanıldığı, Cumhurbaşkanlığının,Milletin Meclisinin,köprülerinin,Genel Kurmay karargahının, Özel Harekat Komutanlığının, Polis Özel Harekat Dairesinin, Emniyetin Müdürlüğünün Türk Telekom'unun vatan savunmasında iç ve dış düşmanlara karşı kullanılmak üzere kendilerine emanet edilen tankın topun uçağın  bu Milletin vergileri okuyan yetişen sözde askerlerden ve emniyet mensuplarından oluşan bir hain grubun bir meczubun talimatıyla  kendi halkına karşı kullanılan bir hain kalkışmaya ilk defa şahit olmuştur.

            Bu asil millet başta Allah'ın yardımı sonra da Cumhurbaşkanımızdan en sade vatandaşımıza kadar aziz milletimizin basiretli,ferasetli, feragatli, dirayetli ve canlarını ortaya koyacak kadar cesaretli duruşları ile tankların önüne yatarak, uçakların kakış pistinden kalkışlarını önleyerek, helikopterlerden atılan mermilere, uçaklarda fırlatılan toplara göğsünü siper ederek,  ve karşılığında 249 şehit ve 2000 den fazla yaralı vererek 15 Temmuz Direniş ve Diriliş Destanını yazmıştır.

            15 TEMMUZ DESTANI EN AZ ÇANAKKALE ZAFER KADAR ÖNEMLİDİR.

            15 Temmuz Darbe Kalkışması sonuç sebep ve sonuç itibarıyla değerlendirildiğinde en az Malazgirt  savaşı,en az İstanbul'un Fethi en az Çanakkale Zaferi kadar önemlidir. Ancak başarı ile neticelendirilmesi onlardan daha zordur. Çünkü savaşlarda  ülkemizin birliğine, dirliğine, gelişmesine,  bölünmez bütünlüğüne kastetmek isteyen düşman cephededir ve hedef bellidir. FETÖ kalkışmasında düşman  dairemizde, okulumuzda, askerimizin, emniyetimizin, yargımızın,iş dünyamızın, esnafımızın içindedir. Onun için 15 Temmuz içimizden çıkan bize bizden görünen, halkın yardımlarıyla destekleriyle palazlanan adına cemaat, adına hizmet hareketi denilen en sonunda FETÖ olarak karşımıza çıka  bir hain grubun kalkışmasıdır. kısaca hırsız evin içindedir.

            Diğer taraftan15 Temmuz FETÖ kalkışması; Fethullah Gülen ve şürekasının tertiplediği salt bir kalkışma da değildir. FETÖ kalkışması küresel ve Siyonist güçlerin uşaklığını yaptığı, bütün dahili ve harici şer güçlerin destek verdiği doğrudan doğruya ülkemizi ve Milletimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen; halkı, askeri, polisi birbirine kırdırmayı  amaçlayan yarım asırdır kendini gizlemeyi başaran bir Fitne hareketinin kalkışmasıdır. Bu sebeple FETÖ varoluşundan darbe girişimine kadar olan süreç sebep ve sonuçları ile birlikte incelenmek buna göre değerlendirilmek zorunluluğumuz vardır.          Onun için FETÖ kalkışmasını sadece bastırmak yetmez buradan alınacak dersler vardır. PKK, DHKPC,DAEŞ gibi terör hareketleri ülkemizi bölmek parçalamak isteyenler iç ve dış küresel güçler Gezi kalkışmasını denemişler, başarılı olamayınca, FETÖ kalkışmasını devreye sokmuşlar,  FETÖ  Kalkışmasıyla sonuç alamayan şimdi ekonomik yaptırmalarla gücümüzü zaafa uğratmayı denemektedirler.

             Gücümüz milletimizin birliğinde ve beraberliğindedir. 15 Temmuz'da bütün dünya görüşü farklılıklarına rağmen ülkemizi böldürmeme adına 249 şehit veren ve 2000 den fazla gazi veren bu millet bundan sonra böyle menfur olayları ve iç ve dış kalkışmaları yaşamamak için her zaman ayrışmayı körükleyecek ifadelerden kaçınmalı birlikteliğini korumalıdır.

             Biz Ankara 15 Temmuz Platformuna oluşturan  STK'LAR olarak dini,vatanı, milleti için canlarını feda eden şehitlerimizin, kanlarını akıtan gazilerimizin emanetine sahip çıkmak için her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olma azim kararlığı içindeyiz. FETÖ davaları sonlanıncaya kadar Sincan Ağır Cezam Mahkeme  duruşma salonlarında olacağımızı ifade ediyor, tüm sağduyu sahibi STK'ları ve aziz milletimizi de bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.

 

MUSTAFA KIR

ANKARA 15 TEMMUZ PLATFORMU KOORDİNATÖRÜ VE

MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI