Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi isim değişikliği töreninde 10 Kasım 2016 tarihinde makam odasında hainler tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anıldı.

 

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi isim değişikliği törenine; Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Büyüker, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, Şube Müdürü Hamit Şahin, şehidin ailesi, okul müdürleri, öğretmenler katıldı.

 

“Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın!”

 

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk okunan Ku’an-ı Kerim’ler için yaptığı hatim duasının ardından “Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın!” sözleriyle başladığı konuşmasında; Kur’an-ı Kerim’de şehitlik ile ilgili ayetleri okuyarak şehitlik makamının önemine değindi.

 

Asım Safitürk,Yüce Rabbimizin en güzel sıfatlarla vasıflandırdığı Efendimiz’in adından hareketle oğlunun bir adını Muhammed, yine Efendimiz’in “İstanbul elbet fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onun orduları ne güzel askerdir.”sözünün tesiriyle bir diğer adını da Fatih koyduğunu söyledi.

 

“Allah sabredenlerle beraberdir.” ayet-i kerimesine atıfta bulunarak bu acıya sabrettiklerini ancak evlat acısının hiçbir şeye benzemediğini ifade etti. Oğlunun “Cennette bize buraya gelin babacığım.” diyeceği günü beklediklerini dile getirdi.

 

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman Kemer “Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün adının okulumuza isminin verilmesinin gururunu yaşıyoruz. Şehitlere Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Bu okulda yetişen yavrularımız vatan, millet aşkıyla büyüyecekler.” diye konuştu.

 

 “Bu okullardan nice Muhammet Fatih Safitürkler yetişecek.”

 

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren şehitlerin olduğunu, insanın ulaşabileceği en büyük ve kutsal mertebenin şehitlik olduğunu, bu mertebenin herkese nasip olamayacağını belirttiği konuşmasında Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün “Bu devlet bana çok yatırım yaptı. Nerede değerlendirmek isterse oraya giderim.” felsefesiyle hareket eden, vatanına milletine adanmış bir hayat yaşadığını, vatan uğruna şehit olduğunu söyleyerek onun hayatıyla, mücadelesiyle, yaptıklarıyla yüreklere kazınan isminin şimdi de bu okulda yaşayacağını,  bu okullardan nice Muhammet Fatih Safitürkler yetişeceğini dile getirdi.

 

Yıldırım “Bayrağımız dalgalanıyorsa, bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk gibi şehitlerimize, bu vatan evlatlarının çelik gibi imanına ve yüreklerine borçluyuz. Vatan ve şehadet dendiğinde kalpleri titreyen, yüreği kabaran evlatlarımıza borçluyuz. Onlara layık olabilmenin tek yolu, uğrunda öldükleri bu vatan üzerinde barışın, sevginin, merhametin sesini yükseltebilmektir. Bin yıldır bu topraklar üzerinde kederi, sevinci, mutluluğu adeta bir ekmek gibi paylaşan bizler, bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozan terör odaklarına fırsat vermesin.” dedi.

 

Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, çok anlamlı bir tören için toplanıldığını ifade ederek kaymakamımızın ailesinin metanetli, vakur duruşunun herkese örnek olduğunu ifade etti. Bu Anadolu toprakları kolay kazanılmadığını söyleyen Gürel, kaymakamlığın yurdun her köşesinde görev yapmak için, devletin verdiği öğreti doğrultusunda en hassas şekilde yetiştirilen bir meslek grubu olduğuna dikkat çekerek vatan ve millet sevgisinin ailelerinin bile önüne geçtiğini aktardı.

 

“Kaymakamımız, Peygamber Efendimiz’e komşu oldu.”

 

Şehit kaymakamımızın vatan millet aşkıyla görev yaptığını, görevi başında hain saldırı sonucu şehit düştüğünü belirterek “Kaymakamımız, Peygamber Efendimiz’e komşu oldu. Babası ‘Evlat acısı büyük!’ diyor. Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün ailesine sabır diliyorum. Şehidimizin ismi bu okulda yaşadığı müddetçe evlatlarımız bu şekilde yetişecektir.” diye konuştu.

 

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün hayatını konu alan video gösteriminin ardından şehidimiz anısına şiirlerin okunması davetlilere duygusal anlar yaşattı.

 

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün ailesine plaket takdiminin ardından ‘Şehit Köşesi’nin açılması ile program sona erdi.

 

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net