CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, ilk, orta, ortaöğretim mezunu olarak hizmetli sınıfında ataması yapılan şehit yakınlarının statülerinin memur olarak değiştirilmesini istediğini belirtti.

Söz konusu talebe ilişkin TBMM Genel Kurulunda sundukları önergenin kabul edilmediğini anlatan CHP'li Köksal, şehit yakınları ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyetin devamı, ülkenin birlik ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz başımızın tacıdır. Şehit yakınları bize şehitlerimizin emanetidir. Onları en iyi şekilde yaşatmak, hak ettikleri gibi bir hayat sunmak boynumuzun borcudur. Bugün ilkokul, ortaokul, ortaöğretim mezunu olup hizmetli olarak ataması yapılan şehit yakınları statülerinin memur olarak değiştirilmesini istemektedir. Yeni atanacak şehit yakınları da aynı talepte bulunmaktadır. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Tüm siyasi partilerden şehit yakınlarının bu haklı taleplerine ses vermelerini istiyoruz, dedi.

Köksal, ayrıca muharip gazilerin maaşlarında denklik istediğini ve çocuklarından en az bir tanesinin devlet memuru olarak atanması talebinde bulunduklarını da dile getirdi.