www.ajanskamu.net

Türkiyede Milliyetçi Eğitim Zamanı

Selahattin Dolğun; şimdi ‘Milliyetçi Eğitim Zamanı’

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun önemli açıklamalarda bulunurken teşkilat mensuplarına yönelik sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. 24-25 Şubat 2018 tarihinde yapılan Türk Eğitim-Sen 6. Olağan Merkez Genel Kurulunda Mevzuattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Dolğun açıklamasında “Milliyetçi Eğitim” vurgusu yaptı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı açıklamasında Milli Eğitim Bakanı Prof Dr Ziya Selçuk’a başarılar dilerken Ziya Selçuk’un konuşmalarının satır aralarında samimiyet ve eğitimcilere karşı duyarlılık hissettiklerini belirtti. Ülkemizde en büyük sorunun eğitim olduğunu vurgulayan Selahattin Dolğun devlet kurumlarında yaşanan sorunlara çare bulmanın tek yolunun da eğitimden geçtiğinin altını çizdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun’un açıklaması;

TEŞKİLAT MENSUBU ÜYESİ ARKADAŞLARIMA HİTABEN;

Eğitime olan bakış açısının eğitimi kapsayacağından şüphe duymadığımız, konuşmalarının satır aralarından samimiyet ve duyarlılık gördüğümüz yeni Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’a başarılar dileriz.

Türkiye’nin en önemli sorununun eğitim olduğunu bilmeyen yoktur. Deve kuşu pozisyonu alan bukalemunlar için de bu gerçek nettir ve ortadadır. Devletin bütün kurumlarında çalışma barışını sağlayacak, kurum kültürünü oturtacak ve adaleti tesis edip yargıyı bağımsız kılacak olan da eğitimdir, eğitimcilerdir. İnancımız şudur ki Milli Eğitim beka ruhunun millete üflendiği yer, hamuru çelik yapan milli bir savunma kalesi ve tarihi bekamızın sabah besmelesidir. Bu yüzden şuurlu bir milli mücadele adamının Milli Eğitim Bakanı olması teşkilatımızın en büyük beklentisidir.

İnancımız ve temennimiz Türkiye’yi Milli Eğitim’de güzel günlerin beklediğidir. Taraflı tarafsız herkes biliyor ki çok büyük sıkıntılar çektik. Her bakan değişikliğinde beklenen sendikal ayrıma; bürokrasinin beklenilen mobbinge uğradık. Siyasi destek bulanların yolunu bulduğu zamanlarda; alaca karanlıkta mahsur ve mahzun bırakılmak istensek de Biz/Biz olarak kalmayı başardık. Yapılan uygulamalara karşı aramızda isyan edenler, geleneksel disiplinin ve kolektif gönül bağının dışına çıkanlar da oldu. Bunları da anlayıp bu eylem ve söylemleri de Milliyetçi eğitim camiasının handikapı olarak görüp sabır dedik. Geriye dönüp baktığımızda en büyük sıkıntılarda bile “BİZ” olarak kaldığımızı ve birbirimize daha çok kenetlendiğimizi gördük. Sabretmek elbette kolay değildir, öylece durup beklemek de değildir. Sabretmek ileri görüşlü olmak demektir. Sabır; dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir. Ve bilirler ki, gökteki ayın hilalden dolunaya varması için zaman gereklidir. Emin olunsun ki yürekten inanmış teşkilatlarımız var olduğu müddetçe Hilal Dolunaya varacaktır.

Umut ediyoruz ki Milli Eğitim’de şimdi “Milliyetçi Eğitim Zamanı”dır. Milliyetçi eğitimciler, siyasi şovlara pabuç bırakmadan eylemlerinde ve söylemlerinde Milli olmanın dikkatini ve sabrını koruyarak süreci takip edeceklerdir. Milli Eğitim Camiası ve camiamızın yaşayacağı süreçle ilgili görüş ve tutum için Genel Başkanımız Sayın Talip GEYLAN’ın ve Genel Merkez Yöneticilerinin sosyal medya hesabı takip edilmek suretiyle kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır. Bütün teşkilat mensubu arkadaşlarıma Selam, Sevgi, Saygı ve Muhabbetlerimi arz ediyorum.

Selahattin DOLĞUN
Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı