Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği gereğince 2018 Eylül Dönemi Mesleki Çalışma Programı, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğümüzce hazırlanmış ve makam onayı ile yürürlüğe konulmuştur.


Geçmiş yıllarda yapılan mesleki çalışmaların resmi tatil (Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı) dönemlerine denk gelmesi nedeniyle öğretmenlerimizin il dışından geliş gidiş yaparak sosyal ve ekonomik açıdan mağduriyet yaşamalarını önlemek amacıyla Bakanlık makam onayları ile mesleki çalışmalarını istedikleri il/ilçelerdeki okullarda yapmalarına olanak sağlamıştır. 
 

Ancak, 2018 Eylül Döneminde yapılacak olan Mesleki Çalışma Programının resmi tatil dönemlerine denk gelmemesi, eğitim öğretim takviminin uygun olması, öğretmenlerimizin 2018-2019 eğitim öğretim yılına hazırlıklarını müfredat programları ışığında sağlıklı şekilde yerine getirmeleri için Mesleki Çalışma Programlarını kadrolarının bulundulu okullarda yapmaları uygun görülmektedir.

 

Ayrıca 2018/12 Sayılı Bakanlık Genelgesinde yer alan ''Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıf öğrencileri ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlayacak olan hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amaçlarıyla 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında uyum eğitimi yapılacaktır.'' hükmü gereğince 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında uyum eğitimde görev alacak öğretmenler mesleki çalışma programından muaf olacaklardır.'' denilmiştir.