Sendikaların Kuruluş amacı Üyelerinin  var olan hakkını korumak ve yeni haklar elde etmektir.Siyasetin yada iktidar gücünün  kontrolüne olmamalı. HAK-SEN olarak sendika siyaset ilişkisi konusunda dün olduğu gibi  gelecekte de hassas bir çizgiye sahip olduk ve olacağız. Sendikal prensipler gereği bu hassas çizgiyi koruyacağız.Sendikacılığın gelişmesi ve hak arama noktasında bu  boynumuzun borcudur. Bu hafta sonu Türkiye'nin önde gelen bir sendikasının kongre sürecinde yaşananlar gerçekten çok üzücü. Siyaset makamının  sendikal seçimlere müdahil olması Türk demokrasisi ve Türk Sendikacılığı açısından içler acısı bir durum geçekten. Tabi zamanında siyasal partilerin de sendikaları yönlendirmesine göz yumanların  bu günkü durumda da payı olduğunun farkındayız. Ama esas üzüldüğümüz nokta 20 yıl önce olanların bugün hala tekrarlanmasıdır. Bu bizim ne demokrasi kültürümüzün ne sendikacılık anlayışımızın nede siyaset makamının gelişmediğini gösterir. Buda ülkemize yapılabilecek en büyük kötülüktür.

             Değerli vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki; eğer ülke olarak gelişmek istiyorsak bu gelişim ancak toptan bir şekilde olursa olabilir ancak. Yoksa sadece bir alanda gelişim bizi ulu önder ATATÜRK 'ün dediği gibi  bizim muhasır medeniyet seviyesine ulaşmada ciddi bir fayda sağlamaz. 

               Toptan  gelişimin anahtarı günümüzde DEMOKRASİDİR. Artık bunu anlayalım ve buna göre davranalım. Millet olarak  yoksa geri kalmaya ve Avrupa'ya gıptayla bakmaya ve 'abi elin gavuru yapıyor demeye' ömür boyu mahkum kalacağız. Bu yüzden HAK-SEN olarak BİZ SADECE BİR SENDİKAYIZ ve tek işimiz hak aramaktır. Eğer sendika olarak  sendikacılıktan başka işlerle uğraşmaya başladığımız an hak aramayı bırakmışız demektir. Bu yüzden tek derdi  hakkının aranması  ve alınması olan tüm memur kardeşlerimizin sendikamıza  katılarak hak arama mücadelemizde bize güç katmasını düşündüğümüzü ve onları da aramızda görmek istediğimizi  kamuoyuna saygıyla sunarız.

Abdullah PEKER

UDEM-HAKSEN GENEL BAŞKANI