Sendikacılardan eylem kararı öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmesi halinde bu görevi yerine getirmemelerine dair karar alınmıştır. Tüm üyelerimiz sendikamızın aldığı bu kararları ilgi tutarak, Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer ATA' sendikamızın Nöbet görevi ile ilgili 4 ayrı eylem kararı aldık. Bunlar 1- Mesai Saatleri dışındaki angarya görevleri yerine getirmeme eylemi, 2-Tam gün eğitim yapan okullarda öğle arası nöbet tutmama eylemi,3- Nöbetçi Öğretmenlere Taşımalı Eğitim kapsamındaki okullarda yaptırılan taşımalı eğitimle ilgili angarya görevleri yerine getirmeme eylemi, 4- Haftada birden fazla nöbet görevi verilen üyelerimizin ilk nöbetten sonraki nöbet görevlerini yerine getirmeme eylemidir' dedi.

Ata 'Nöbet görevleri ne yazık ki suiistimale açıktır, bu görevi yerine getiren öğretmenlere angarya işler yüklenmektedir, hatta MEB nöbetçi öğretmenleri insan haklarına aykırı bir şekilde öğle arası vermeden çal işti rabilmektedir.diyen Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, 'Nöbet görevi hak ve hukuk gözetilmeden yapıldığında öğretmenleri huzursuz kılmakta, çalışma barışını bozmakta, moral ve motivasyonu düşürmektedir. Öğretmenlerimizin nöbet görevlerine ilişkin ciddi şikâyetleri söz konusudur, çok da haklıdırlar.

Dolayısıyla MEB'in yasaları dikkate almadan öğretmenlere yüklediği tüm angarya işleri ve hak gasplarını topyekün reddediyoruz. Sendikamız bu doğrultuda okul nöbetleri ilgili 4 ayrı eylem kararı almıştır.

Türk Eğitim-Sen olarak, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar eylem yapabilecektir.

Sendikamızın hazırladığı dilekçeleri okul müdürlüklerine sunacak olan üyelerimize her türlü desteği vereceğiz. Şayet öğretmenler birlik olup, Türk Eğitim-Sen'in eylem kararlarına destek verirse, kar tanesi kartopuna dönecek, sesimiz çok güçlü çıkacak ve eylemimiz etkili olacaktır' şeklinde konuştu.

Ufuk Güçlü/Telgraf