Sendikacılığımızda başımızı öne eğdirecek bir tane leke bile bulunmaz

Eğitim Bir-Sen Denizli Teşkilat Buluşması gerçekleştirildi. Organizasyona katılan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşma yaptı. Konuşmasında “Eğitimi yönetenler maliyet değil, memnuniyet üretmelidir” vurgusu yapan Ali Yalçın öğretmenliği itibarsızlaştırmanın toplumun geleceğine dinamit koymak anlamına geldiğini açıkladı.

PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ KİMİN PROJESİ?

Öğretmen performans değerlendirme sistemi konusunda MEB’in ısrarcı tutum sergilemesini eleştiren Ali Yalçın “Eğitim farklı bir şeydir. Sınıfın tozunu yutmayan, tebeşirin ne olduğunu bilmeyenler bizim derdimizi anlayamaz. Performans değerlendirmesi kimin projesi?” dedi. Öğretmene hak ettiği değerin performans sistemi ile verilmesinin mümkün olmadığını belirten Ali Yalçın eğitim paydaşları içerisinde yüz yüze bakanların karşı karşıya getirilmesinin eğitimin geleceğine dinamit koymak anlamına geldiğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığının maliyet yerine memnuniyet üretecek uygulamaları hayata geçirmesi gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Öğretmenlik ayağa düşürülerek, sokak ortasında ‘hadi kâğıdı kalemi çıkar, sana not vereceğim’ mantığıyla yapılamaz. ” dedi.

SORUNLARLA BESLENMİYORUZ, ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ
Eğitim Bir-Sen’in mevcut sendikal anlayışın dışında bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Ali Yalçın sendikalarının sorunlardan beslenmediğini çözüm üreterek ilerlediğini belirtti. “Biz bir şeye itiraz ediyorsak mutlaka bu konuda söyleyecek sözümüz vardır. Esnafın camı, kaldırımın taşı ve milletin arabasıyla asla sorunumuz olmaz. Biz kavga zemininde rekabet değil, rekabet zemininde hizmet diye yeni bir yaklaşımı temsil ediyoruz.” açıklamasında bulunan Ali Yalçın sorunlara çözüm üreten bir sendika olduklarını belirtti.


Ali Yalçın
BAŞIMIZI ÖNE EĞDİRECEK LEKEMİZ YOK
“Bizim derdimiz millet, yükümüz yeni bir medeniyettir” ifadesini kullanan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ülke üzerinde oynanan oyunları bozmanın yolunun eğitimden geçtiğini açıkladı. “Sendikacılığımızda başımızı öne eğdirecek bir tane leke bile bulunmaz” ifadesini kullanan Ali Yalçın “Biz 28 Şubat’ta da Cumhuriyet mitinglerinde de Gezi eylemlerinde de 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’da da milletin ve millet iradesinin yanında olduk.” dedi. Eğitim Bir-Sen tarafından son dönemde öğretmen performans değerlendirme sistemi ile ilgili sık sık MEB’e çağrıda bulunulduğunu hatırlatan Ali Yalçın “Bir şey söylüyorsak, bir bildiğimiz vardır. Sağduyulu davranın, bu yol çıkmaz sokak, bu şekilde öğretmen performansını ölçemezsiniz. Öğretmenliği itibarsızlaştırıp, toplumun geleceğine dinamit koyuyorsunuz.” dedi.