Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, bazı okullarda sendikal faaliyetlerinin engellenmeye çalışıldığını belirterek konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Selçuklu İlçesi Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu'nda Türk Eğitim-Sen'e kazandırdıkları bir üyenin, üyelik işlemlerinin yapılması için gittiği okulda, hoş olmayan bir durumla karşılaştıklarını belirten Doğrul, ilgili Okul Müdür Yardımcısı H.Ç.'nin üyelik işlemlerini işlemediğini söyledi. Bu tür durumların kendilerini rahatsız ettiğini ve yasal olarak sendikal faaliyetlerin okul yönetimleri tarafından engellenemeyeceğine dikkat çeken Doğrul, şunları söyledi,

'Sendikamıza Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu'nda bir üye kazandırdık. Okula gittik, gerekli formları doldurduk, ilgili okul müdür yardımcısına maaş güncellemesi gitmediyse, üyelik işlemlerini işler misiniz dedik. Diğer ay yapabileceklerini söylediler. Daha maaş güncellemesi yapılmamış ise, bu işlemler aynı anda yapılabilir. Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sorduk, henüz maaş güncellemesinin yapılmadığını, evrakların getirildiği takdirde gerekli işlemi yapabileceklerini söylediler.

Biz de ilgili müdür yardımcısına durumu söyledik ancak görevini yapmadı. Evrakı bize verin biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edelim dedik ancak onu da yapamayacağını söyledi.

Herkes işini yapmalı, biz onu savunuyoruz. Çünkü bu iş vebal işidir. Bizim dinimiz de bu tür haksızlıklara, kul hakkına girilmesine asla müsaade etmez. Oturulan koltuklarda 80 milyon vatandaşın hakkı var.

Bu kurumlardaki ilgili sorumlular, 80 milyon vatandaşın vergisiyle maaş alıyor. Bu nedenle, her sendikaya, her vatandaşa eşit davranarak, görevini yerine getirmek zorunda. Bu nedenle, herkesin üyeliğini de girecek, evrakını da yapacak. Bu onun görevi.

Herkes kendi görevini yapsın. Okul idarecileri, asli görevini yapmakla mükellef. Sendikal hareketlere muhalif bir tutum izleniyor. Burada yasal olarak da bizim hakkımız çiğneniyor. Yetkililerden bu konuda gerekli önlemleri almasını istiyoruz.' 

 

Konya Yeni Gün