2020 yılına kadar Bakanlığın düzenlediği toplu sözleşme şartlarına göre istihdam edilen taşeron işçiler mevcut kazanımlardan memnun değil.

Asgari ücret düzeyinde maaş alan taşerondan kadroya geçirilen işçilerin sendikal haklardan mahrum bırakılması ve 2020 yılına kadar bu şekilde çalışmasına önceki gün sendikalardan tepki gelmişti. Fakat bu tepkinin geçici mi olduğu, yoksa sadece 2019 yılında yapılacak olan toplu sözleşmeye dahil olup olmayacağı belirsizliğini sürdürüyor.

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan daha önce konuşmasında, 2019 yılında kamu çalışanlarına yönelik toplu iş sözleşmesi yapılacağını vurgulayarak bu kapsamda kadroya alınan 1 milyon taşeron işçiye de toplu iş sözleşmesi yapılacağını belirtmişti.

Bu açıklamaların ardından 4-D kadrosuna geçirilen işçilerin gözü 2019'da yapılacak olan toplu sözleşme masasına çevrildi.

İşçilerin asıl merak ettiği ise, toplu sözleşme masasında taşerondan kadroya alınan işçiler yer alacak mı? Sendikalar yüz binlerce işçi için kolları sıvayacak mı? Son günlerde en çok konuşulan konu bu.