Ama şunu da belirtmek istiyoruz ki bizim içimiz hiç rahat değil çünkü Milli Eğitim Bakanlığının ne yapacağı hiç belli olmaz. Milli Eğitim Bakanlığının sertifika ile özel eğitim alanına öğretmen geçişi yaptırmaması gerekçelerini daha önce defalarca açıkladık tekrar açıklayacağız.

1-) Özel eğitim öğrencileri özel eğitime muhtaç öğrencilerdir bu öğrencilerin dersine giren öğretmenlerde özel olmalıdır. Alanında uzman olan öğretmenler yani üniversitelerin eğitim fakültelerinin özel eğitim öğretmenliği bölümünden mezun olan öğretmenler bu öğrencilerin dersine girmelidir.

2-) Özel eğitim öğretmenliği alanı yeni bir alan olduğu için her yıl emekli olan öğretmen sayısı neredeyse hiç yoktur. Özel eğitim öğretmeni açığı kapanırsa tahmini bu açık 15 yıl boyunca oluşmayacaktır.

Örneğin Edebiyat branşında açık kapanırsa çok değil 1 yıl içinde yine binlerce açık oluşacaktır çünkü bu branştan her yıl en az bin tane öğretmen emekli olmaktadır.


Özel eğitim branşı diğer branşlara benzemez bir öğretmen çok rahat bir şekilde diğer branşı yapar ama özel eğitim branşını yapamaz. Yapamadığı içinde öğretmenler, hem öğrencilerini hem de kendilerini yıpratırlar. Hele ki özel eğitim öğrencilerini bu durum psikolojik olarak bunalıma sokar.


Eğer bakanlık norm fazlası sınıf öğretmeni sorununa çözüm arıyorsa Yönetmeliğe göre alan değişikliği yapıp sınıf öğretmeni norm fazlalarının eritme yoluna gitmelidir. Yönetmeliğe göre yapılacak alan değişikliği norm fazlası öğretmen sorununun çözümü için yeterlidir. Daha başka çözüm aramaya gerek yoktur. 

 

Sertifika ile ve yan ile yapılacak alan değişikliği eğitimde telafisi olmayan büyük bir felaket olur. Eğer bakanlık sertifika ile ve yan alan ile alan değişikliği yaparsa açılacak binlerce davaya da hazır olmalıdır. Çünkü bizler daha önce düştüğümüz Hataya düşmeyeceğiz alanımıza yapılacak sertifika ile alan değişikliği geçişlerine 81 ilden dava açacağız gerekirse konuyu Anayasa mahkemesine kadar götüreceğiz yeter artık özel eğitim alanı resmen yol geçen hanı oldu. Yapacaksanız alan değişikliğini yönetmeliğe göre yapın bütün normları açın sorun çözülsün. Neden başka çözümler arama peşine düşersiniz ki?  


Kamuajans