Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, sığmmaalann bir bölümünün Türkiye'de kalıcı olduğunu düşünerek meslek yüksekokullarında atıl kalan kontenjanların Suriyeliler için değerlendirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını bildirdi.

Yaşar Üniversitesinde, Birleşmiş Milletler Eğitim Kültür ve Bilim Örgütü (UNESCO) Göç Kürsüsü tarafından 'Yükseköğrenim ve Mülteciler' konulu panel düzenledi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, YÖK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, buradaki konuşmasında, yüksek öğretim konusunda Suriyeli öğrencilerin taleplerini değerlendirmeye aldıklarını belirtti.

Suriyelilerin bir kısmının Türkiye'de kalıcı olduğu düşünülerek bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Şişman, şunları kaydetti: 'Meslek yüksekokullarında atıl kalan kontenjanlar mevcut. Bunları Suriyeli mülteciler için değerlendirme yoluna gireceğiz.

Aynca yabancılara Türkçe öğretimi konusu da gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı 4 bin civarında öğretmen istihdam etmeyi planladı. Bunlara öncelikle formasyon eğitimi verilmeli. Konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'

Gazeteharbi