Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sunacak öğrenci alacak liselerin ve örnek soruların bu ay içerisinde açıklanacağını söyledi.

Açıklamalara göre, fen, sosyal bilimler proje okullar gibi liselerin aralarında yer aldığı 700-800 okul sınavla öğrenci alacak.

Bu okulların sayısı yıllara göre değişiklik gösterebilecek.

Şu anda Türkiye’de 11 bin 76 lise var.

Bunların 302’si fen, 93’ü sosyal bilimler lisesi. Son açıklamalara göre aralarında fen, sosyal bilimler ve imam hatip liselerinin de olduğu proje okul sayısı ise 163.

Bu açıklamalara göre bilinen proje okullar, fen ve sosyal bilimler liseleri yani sınavla öğrenci alacak bazı okulların isimleri şöyle:

İSTANBUL: Vefa, Pertevniyal, Cağaloğlu Anadolu, Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş, Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip, Şehit Mustafa Kaymakçı Fen ve Sosyal Bilimler Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi.

İZMİR: İzmir Fen, Bornova Anadolu, Cihat Kora Anadolu Lisesi.

ANKARA: Ankara Fen, Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler, Şehit Ömer Takdemir Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi

DİĞER İLLERDEN BAZI LİSELER: Trabzon Fen Lisesi, Eti Sosyal Bilimler Lisesi (Eskişehir), Ceyhan Ticaret Borsası Sosyal Bilimler Lisesi (Adana), Kozan Fen Lisesi (Adana), Adıyaman Fen Lisesi, Çanakkale Sosyal Bilimler Lisesi, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi, Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi (Ağrı), Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi (Samsun), Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi (Antalya), Şehit Mehmet Karacatilki Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi (Osmaniye), Şehit Gökhan Esen Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi (Zonguldak).