Önce Tarım Müdürlüğü'nde, şimdi de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevlendirmelerde haksızlıklar yapılıyor iddiası Haksız görevlendirmeleri Ç.BARIŞ-Adana'da Tarım Müdürlüğü'nün personellerinin Hipodrom'da görevlendirilmelerindeki haksızlıktan sonra bu kez İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirilmesinde de haksızlıklar yaşanınca memurlar isyan etmeye başladılar.

Bu memnuniyetsizlik sonrasında ortaya çıkan haksızlığı kimin önleyeceği ise soru olarak karşımızda duruyor.

SENDİKAYA ARKALARINI DAYAMIŞLAR

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sınav hizmetleri birimi haksızlığın adresi.

Açık Öğretim Lisesi ve Üniversitesi, Sürücü Kursları, Öğretmen atamaları sınavı ve Açık Liselerin sınavlarında Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirme yapıyor. Gözetmen, kurye ve diğer görevliler, sınav hizmetleri birimi tarafından görevlendiriliyor.

Bu görevlendirmeyi yapan kişiler ise sınav hizmetleri biriminde görev yapan bayan yetkili tarafından gerçekleştiriliyor.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen Sendikası'na da arkasını dayayan görevlendirme yapan isimler, 22 yıldır kurumda görev yapan memurları görevlendirmeyerek bütün okları üstlerine topladı.

ÖZEL KALEM KIYAĞI

Milli Eğitimin hafta sonu yapılan sınavlarda görevlendirdiği isimlerden bir kişi Cumartesi ve Pazar sınavlarında hem gözetmen hem de kurye olarak görev yapıyor.

Yıllarca görev verilmeyen isimler de kendilerine görevin verilmesini bekliyor. Yüksek torpilin uğradığı bir diğer yer de Adana İl Milli Eğitim Müdürü'nün Özel Kalem Müdürlüğü.

Özel Kalem Müdürlüğü personelleri her sınavda görevlendiriliyorlar. 85 lira ile 110 lira arasında değişen ücret alan duğu Adana İl ayyuka çıktı.

Bu konuda memurların dilekçe ile başvurarak hak aramaya çalıştıkları gelişmeler yaşanır iken Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın acilen bu konuda bir soruşturma açtırması, geriye dönük yıllara sarih görevlendirme listelerinin tetkik edilmesi ve bu torpil olayının acilen sonlandırılması isteniliyor.

Biz de yetkilileri bu anlamda göreve davet edelim ve görevlendirme haksızlığının sona erdirilmesini isteyelim. görevli öğretmenler mevcut iken listeye hazırlayanlarda, listeye girmek isteyenlerde her dönem belirli insanlar oluyorlar ve bu da adaletsizliğin ortaya çıkması nedeniyle şikâyetlere neden oluyor.

VALİ VE MÜDÜR BEYLER SORUŞTURMA ACTIRMALI

Makamda görev yapanların özel torpilli bir şekilde görevlendirilmesinin yanında görev yazılarak hiç göreve gitmeden günlük yevmiye alan isimlerinde soruşturulması gerekiyor.

Çukurova Barış 

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu ajans Haber/ www.ajaskamu.net