Antalya'nın Finike ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Ramazan Akın, sınıfının ve okulunun eksikliklerini gidermek için yaz tatillerinde tadilat işleri yapmayı tercih ediyor. Yaklaşık 30 yıllık eğitimci olan sınıf öğretmeni Ramazan Akın, her yaz olduğu gibi bu sene de işçi kıyafetlerini giyerek okulundaki tadilat işlerine başladı.

Okuldaki gerekli tadilatların ardından boya badana işlerine başlayan Ramazan Akın, eğitim öğretim yılı başlayana kadar sınıfları hazır hale getirmek için gönüllü olarak çalışıyor. Bunun yanı sıra Ramazan Akın okulun çeşitli eksikliklerini de gidermek için yardımcı oluyor.

 

Tatile çıkmak yerine yararlı olmak istediğini belirten Ramazan Akın, elinden geldiği ve gücü yettiği kadar okulun tamirat ve tadilat işleri başta olmak üzere birçok işini yaptıklarını söyledi. Bu yaz da sınıfın dökülmüş yerlerinin onarımını ve boya işlerini yaptığını söyleyen öğretmen Akın, bu tür işleri yaparak okulunu öğrenciler için güzel bir eğitim yuvasına dönüştürmeye çalıştıklarını dile getirdi.