Milli Eğitim Bakanlığı ders yılı açılış törenleri için tüm genel müdürleri ve daire başkanlarını illere gönderdi .

Bakanlığın yapmış olduğu bu uygulamayı takdir ediyoruz ancak bir konu da eleştiri getirmek gerekiyor .

Milli Eğitim Bakanı’nın ders yılı açılış mesajını genel müdürler ve daire başkanları illere giderek öğrenciler ve velilerle paylaştı .

Bu uygulama takdir edilecek bir uygulama olmakla beraber neden bir genel müdürün ya da Bakan yardımcısının Hakkari , Şırnak ,Iğdır gibi mahrumiyet bölgelerine gitmemesi konusu ...

Eğitimde başarı sıralamasında son sıralardan kurtulamayan illerimiz var ...

Bu iller gerek coğrafi yapısı gerekse sosyal yapısı , öğrenci sayısı , göçmen sorunu , okullaşma ve öğretmen eksiği gibi konularda  diğer illere nazaran dezavantajlı bir konumda olduğundan dolayı daha fazla ilgi ve destek verilmesi gerekiyor .

Milli Eğitim Bakanlığı ders yılı açılış törenlerine genel müdür ve daire başkanlarını gönderdi .

Genel müdürler ders yılı açılış törenlerinde hangi illere gittikleri ile ilgili paylaşımlarına göz attığımız zaman bir kısmının her ay düzenli olarak gittiği , genel de kendi memleketi ve ilerde siyaset yapmak istediği il olarak göze çarpan illere gittiği , bir kısmının kendi yakın arkadaşı , eşi dostunun Valilik , il müdürlüğü yaptığı illere gittiği gözlerden kaçmadı .

Genel müdürler , kendi memleketleri dışında ki illerinde genel müdürü olduğunu unutuyor !

Bu hatırlatmayı onlara Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un yapması gerekiyor .

Bakanlığın dezavantajlı bölgelerimizde yer alan illerde görev yapan öğretmen ve idarecilere daha fazla ilgi göstermesi gerekir .

Sonuç olarak ; Genel müdürlerin bir günlüğüne bile , okul açılış törenlerinde Şırnak , Hakkari , Iğdır vb. illere gitmeyi tercih etmediği bir ortamda , öğretmenlere neden bu illeri tercih etmiyorsunuz ya da bu illerde çalışmıyorsunuz deme hakkı var mıdır ?

Sayın Bakan’ın özellikle geleceğe yönelik yatırım yapma adına kendi memleketinden başka il tanımayan genel müdürleri ciddi şekilde uyarması gerekiyor .

Çünkü bu durum tabanda artık yüksek sesle konuşuluyor ve rahatsızlık yaratıyor .

Kamudanhaber