Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz hafta Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğüne il müdürü görevlendirmesi yaptı .

Ankara’da Nevzat Ayaz Kız Meslek Lisesinde okul müdürü olarak görev yapan Nazan ŞENER’in görevlendirmesi Şırnak Milli Eğitim müdürlüğüne yapıldı .

Nazan ŞENER , Ankara’da okul müdürlüğü yapan sosyal ve aktif eğitimci olarak genel başkanlığını Adem ÇİLEK’in yaptığı EYUDER’in genel başkan yardımcılığı görevini ve yine Meteksen sendikasında genel Başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu .

Şırnak iline il müdürü olarak görevlendirmesi yapılan Nazan ŞENER’in görevlendirmesine , Eğitimbirsen camiası tepki koydu.

Eğitimbirsen genel merkezi de dahil olmak üzere bu görevlendirmeden ciddi derecede rahatsızlık bulunsa da , bu tepkiyi üstü kapalı olarak İstanbul şube başkanı İdris ŞEKERCİ sosyal medya paylaşımı ile dile getirdi .

Nazan ŞENER’in atamasına yönelik eleştirinin , bu kişinin 28 Şubat süreci ve sonrasında başörtülülere yönelik takındığı tutum ve iktidara karşı olan sözlerinden ötürü olduğu Eğitimbirsen camiasında yüksek sesle dile getiriliyor .

Eğitimbirsen’in Nazan ŞENER’in görevlendirmesiyle ilgili şube başkanı nezdinde üstü kapalı sosyal medyadan mesaj vermesi de eleştiri konusudur .

Şayet görevlendirmesi yapılan bu il müdürü iktidar karşıtı ise , başörtülülere karşı bir tavrı ve düşmanlığı olmuşsa sendikanın en üst makamdan çıkıp buna yüksek sesle itiraz etmesi gerekir .

İstanbul şube başkanı İdris ŞEKERCİ’nin sosyal medya paylaşımı.

Kamudanhaber