İl Milli Eğitim Müdürü ALTINSOY´un Manisa´da adının karıştığı akçeli “ÇİFTLİK SORUŞTURMASI”nın neticelendiği ve ALTINSLOY ve diğerlerini mahkemenin haksız bulduğunu kamuoyu gündemine getirmemize rağmen ALTINSOY´dan böyle bir soruşturmanın olmadığı ve mahkemenin aleyhlerine karar vermediğine dair bir açıklama gelmemesi üzerine, SİVAS POSTASI´nın haberlerini de doğrular mahiyette olduğu gözlemleniyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü´nde ise tuhaf ayrıntılar ve suistimaller gündemden düşmüyor.

Manisa “ÇİFTLİK SORUŞTURMASI” benzeri alışkanlıkların burada da mı devam ettiği kamuoyunda konuşulurken, SİVAS POSTASI´nın kamu yararına araştırmalarında ilginç bulgulara ulaşıldı.

Milli Eğitim Müdürü´nün 7-8 Ekim tarihlerinde sınav görevi olduğu halde İstanbul´a gittiği ve o hafta sonu yapılan sınav görevini iptal ettirmesi gazete haberlerimizin etkin olduğunu ortaya çıkardı.

Milli Eğitim Müdürü´nün bu dayarlılığı göstermesi olumlun bulunurken, bundan önce sınavlarda SİVAS´ta olmadığı halde aldığı sınav ücretlerini iade edip etmeyeceği merak konusu.

Sivas Postası Gazetesi kamu yararına MEM Müdürü ALTINSOY´a soruyor;

--7-8 Ekim tarihinde sınav görevini iptal ettirmiş midir?

--Milli Eğitim Müdürü şehirde olmadığı halde, bundan önce sınav ücreti almış mıdır?

--Milli Eğitim Müdürü 7-8 Ekim tarihinde sınav görevini iptal ettirdiği gibi, diğer sınavlarda aldığı ücreti geri ödeyecek mi?

--Bu ücretleri aldı ise iade etmesi ahlaki erdemini yerine getirecek mi?

 Bu iddialar kamu yararına açıklama beklerken, bugüne kadar var olan pek çok iddiaya da Milli Eğitim Müdürü tarafından bir açıklama gelmemesi hayret ve ibretle takip ediliyor. Tek amacı şehrin eğitim seviyesini yükseltmek için çaba göstermesi gereken bir yerel bürokratın, bu tür olumsuz iddialarla gündemde olması SİVASLILAR tarafından tepki ile karşılanıyor.

DEVLETİNİN ve MİLLETİNİN yanında bir yayın çizgisi olan SİVAS POSTASI, bu işin peşini kamu yararına bırakmamakla birlikte, geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği soruları tekrar hatırlatıyor.

 Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY hakkındaki iddiaları şeffaf bir toplum olma ve kamu yararı gözeterek tekrar dile getiriyoruz?

-Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY, Manisa “ÇİFTLİK DAVASI SORUŞTURMASINDAN” mahkumiyet almış mıdır?

--Eğer mahkumiyet aldı ve paralar geri talep edildi ise,ALTINSOY´un dünyadaki en ileri ve en geri toplumlarda bile kabul görmüş olan etik değerler ölçüsünde istifa etmesi gerekmez mi?

--MEM Müdür ALTINSOY geldiğinde, kendi lojmanına aldığı eşyaların ne şekilde almıştır? Parasını ödemiş midir?

--MEM Müdürü Ehliyet Sınavlarında İSTANBUL´da iken burada görev yazılıp ücret almış mıdır?

--ALTINSOY, mesai dışında Milli Eğitimin resmi aracını şahsı ve ailesi için kullanmış mıdır?

--TOKAT´a düğüne ailesi ile MEM´in arabası ile gittiği doğru mudur?

--Özel okullardan para toplanmış mıdır ve bu paralar nerelerde kullanılmıştır, faturası var mıdır?

--ALTINSOY, Milli duyarlılığı olmayan idarecileri bildiği halde kollamakta mıdır?

--Çalgılı sazlı sözlü gecelerde eğitim içerikli bir şey yapılmış mıdır?

--ALTINSOY, başarısızlığına kılıf bulup kendini dokunulmaz yapmak için “BAKAN Bey benim arkamda” diye her tarafı bağlamaya çalışmakta mıdır?

--Milli Eğitim Bakanımız İsmet YILMAZ tarafından gönderilmiş bir yazıya ki bu yazıda “öğretmenin asli görevi dışında başka bir iş ile görevlendirilemez” diye açıkça belirtmesine rağmen bir öğretmeni köyden alıp yanından okul okul dolandırdığı doğru mudur?

--Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN´ın, “millete yük olmayın, halk için çaba gösterin” direktifine rağmen, ALTINSOY´un günü kurtarıp, SİVAS´ı bir sıçrama tahtası olarak gördüğü doğru mudur?

--FETÖ dosyalarında,Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetleri ve titizliği ölçü alınmış mıdır?

Kaynak: SİVAS POSTASI GAZETESİ

http://www.sivaspostasi.com.tr/haber/milli-egitimde-neler-oluyor-4969.html