Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı olayla ilgili basında yer alan skandala değinen Ümit KARATAŞ, “Nato üyesi bir ülkenin kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhurbaşkanına yapılan bu çirkin saldırı asla hafife alınamaz,” ifadelerini kullanarak şöyle dedi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; yorgun, yoksul ve perişan bir haldeki Türk milletinin istiklal ve istikbali için mücadele etmiş, kazandığı büyük zaferlerle Türk milletini emperyalist devletlere karşı büyük bir başarıya ulaştırarak vatan, millet, bayrak bilincini yerleştirmiş ve Türkiye Cumhuriyetini kurarak mazlum ve mağdur milletlere örnek olmuştur.

O, dünya tarihini değiştirmiş büyük  bir liderdir. Onun izinden giden Türkiye Cumhuriyeti ilimde, fende, teknolojide ilerleme sağlamış, Avrupa devletlerine medeniyet, ahlak ve azmin örneğini göstermiştir.

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyetini ilerletmek ve coğrafyasında söz sahibi haline getirebilmek için emperyalizme karşı mücadele eden büyük bir devlet adamıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız ile hem içeride hem dışarıda büyük bir güçler savaşı verilmektedir. Türkiyeyi bölmek ve parçalamak hayali kuranların ve bu akılsızların peşinde koşan, terör örgütleri kurarak finanse eden ve ülkemizde huzuru, barışı ve kardeşliği bozarak kaos ortamı yaratıp bundan faydalanmaya çalışan emperyalist devletlere karşı mücadele etmekte ve onların tüm oyunlarını bozmaktadır. Kendilerini dünyanın hakimi sanan Avrupa devletlerine karşı dik duran, Türkiyenin de Avrupa devletleri kadar büyük ve güçlü olduğunu gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız, milli iradeden aldığı güçle ilerleyişine devam etmekte, bizlerde büyük bir heyecan ve azimle kendisini takip etmekteyiz.

Dünyada Avrupa devletlerine karşı dik durabilen, yanlışlarını açık ve net bir şekilde ifade edebilen başka bir lider yoktur. İki gün önce, Norveçte içinde 40 askerimizin bulunduğu Nato tatbikatı yapıldı. Tatbikatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Sayın Cumhurbaşkanımızın resimleri ‘düşman tablosu’ olarak hedefe konuldu. Nato üyesi bir ülke olarak Türkiyenin gerek kurucu liderine gerek Sayın Cumhurbaşkanına karşı yapılan skandal, uluslararası hukuka, saygınlığa, Nato üyesi bir ülkeye karşı yapılan en büyük nezaketsizliktir. Bu tatbikat, Nato tatbikatı olmaktan çıkmış, ülkemizi düşman ilan eden bir topluluğa dönüşmüştür.

Sayın Cumhurbaşkanımız, tatbikatta bulunan 40 askerin geri çekilmesi talimatını vermiştir. Kendisini bu kararlı tutumu nedeniyle tebrik ediyor ve destekliyoruz. Daha da ileri gidilmesi ve Türkiyenin Natodan çıkması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Kamu Sağlık Sen olarak, bir kez daha kurucu liderimiz Atatürk ve Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında ülkemizi ve milletimizi düşman ilan eden Nato’yu şiddetle kınıyoruz.

Devletler hukukuna yakışmayan bu tutumları nedeniyle milletimizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan derhal özür dilemeleri gerektiğini ifade etmek istiyoruz.”