Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN:'Sol Sendikalar Hep Darbeleri Destekledi' dedi.


MEMUR SEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın Akçaabat'ta verdiği konferansta sol çizginin açmazını anlattı. Yalçın 'Sol sendikalar dediğimiz dernekler bütün darbeleri desteklemiş ve her zaman küresel güçlerin oyuncakları olmuşlardır.' dedi. ||10'DAMemur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Yalan, Trabzon'da konuştu O Sol demekler hep darbeleri destekledi Sol sendikaların tüm darbeleri desteklediğini iddia eden Yalçın, 'Sol sendikalar dediğimiz dernekler bütün darbeleri destekledi. Biz sivil ve güçlü bir ses olduk.'

Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Trabzon'da sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Akçaabat Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıya Eğitim Bir Sen Trabzon 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Kara, Eğitim Bir Sen Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Doç. Dr. Aykut Çanakçı ve birçok sendika üyesi katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Mehmet Kara, Yenikapı ruhuna üçüncü ruhlar girerse sendika olarak bu ruhtan ayrılacaklarını belirtti.

Kara, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 'İl başkanlarımız aileleri ile uğraşması gerekirken onlar bizim sorunlarımızla ilgileniyorlar. Bizim sorunlarımızdan bir tanesi toplu sözleşmede enflasyon farkı meselesi, bir diğer sorunumuz ise ortada bir Yenikapı ruhu dolaşıyor. Bu ruha eğer üçüncü şahıs ruhlar girerse biz bu işe ortak olmayız. Herkesin alın teri neyse onun hakkı verilecek. Toplu sözleşmede istediğimiz her şeyi alamadık. Yakın zamanda tekrardan görüşülecek olan toplu sözleşmecadelemizi de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç bizi arayarak, 'Biz henüz olayın rengini anlamaya çalışırken siz meydanlara çıkıp tepkinizi ortaya koydunuz.' diyerek Memur Sen'e teşekkür etti.' ifadelerini kullandı. 28 Şubat sürecinden sonra bütün antidemokratik süreçlere karşı olduklarını söyleyen Yalçın, 'Biz 28 Şubat sürecinde yaşadığımız travmadan sonra Memur Sen olarak antidemokratik tüm olaylara tavrımızı koyduk ve bu süreç içerisinde yaşadıklarımızı tekrar yaşa

SOL SENDİKALAR TÜM DARBELERİ DESTEKLEDİ

Sol sendikaların tüm darbeleri desteklediklerini iddia eden Yalçın, 'Sol sendikalar dediğimiz dernekler bütün darbeleri destekledi. Biz sivil ve güçlü bir ses olduk. Bütün süreçlerde milletin yanında olduk ve travmanın içine düşen insanların sesi olduk. Biz 15 Temmuz darbe girişiminden bir an önce çıkılması ve normal gündeme gelinmesi için çalışıyoruz.

Genel Başkan Ali Yalçın, 'Memur Sen, 15 Temmuz gecesi bu imtihanın altında kalmayan bir kurum olduğunu gösterdi. Memur Sen eğer bugünkü gibi bir milyon üyesi olmuş olsaydı 28 Şubat süreci yaşanmazdı. 15 Temmuz gecesi ilk tepki veren sendika biz olduk. Bu çabamızı ve mümamak için mücadele ettik. Türkiye'de dalgalanan 8 darbe girişimini de sendika olarak kırdık ve karşısında durduk. Cumhuriyet mitinglerinden tutun da Gezi olayları, 17-25 Aralık süreci ve en son bildiğiniz gibi 15 Temmuz darbe girişimi de dâhil tüm olaylar karşısında dik duruşumuzdan taviz vermedik.

Bunun neticesinde diğer sendikalar 28 Şubat süreci dâhil aldıkları siparişleri yerine getirdiler. Cumhuriyet tarihine kara bir leke bıraktılar.' diye konuştu. meşini bekliyoruz. Bakanın yeni alanındaki eksikleri ve uyumu yakaladıktan sonara bizim için masada duran özlük haklarımızı tekrar masaya koymak için uygun zamanı bekliyoruz. İktidarı destekledik ama çantada keklik olmadığımızı Ankara'da eylem yaparak gösterdik.

Biz seferden sorumluyuz, zaferden değil. Zaferden Allah sorumludur. Bu demek değildir ki hakkımız olandan vazgeçeceğiz. Türkiye'nin üzerindeki baskı alanı kalktıktan sonra masaya oturacağız. Dış güçler her türlü oyunu Türkiye üzerine kurdular ve başarısız olduklarını anlayınca yeni bir strateji geliştirdiler.

Şimdiki yeni stratejileri ekonomiyi çökerterek toplumda bir kargaşa oluşturmak. 15 Temmuz süreci CIA projesidir. 10 tane Orta Doğu uzmanının Adana'da ne işi vardı? Onların kaldığı otelde Selâhattin Demirtaş'm ne işi vardı? Bunlara bakmak lazım.' ifadelerini kullandı.

Müyesser ANİK/ Karadenizden Güne Bakış