Bir milyon 185 bin öğrencinin iyi bir lise hayaliyle ! ter döktüğü TEOG'da ikinci jl V gün oturumu da tamamlandı. Eğitim uzmanları sınav sorularının önceki yıllara oranla kolay olduğunu söyledi: Tarih sorulan son 10 yılın en basitiydi. İngilizce ve fen bilgisi testleri ise bilgi eksiği olmayan öğrencilerin rahatlıkla çözebileceği nitelikteydi.

Son 10 yılın en kolay TEOG sınavı Milyonlarca öğrencinin iyi bir liseye girmek için yarıştığı TEOG maratonu bitti, sonuçlar haziranda açıklanacak. Soru ve cevaplar EBA'dan duyurulurken, uzmanlar son 10 yılın en kolay sınavının yapıldığını söyledi. 20-21 Mayıs'ta yapılacak mazeret sınavları için öğrencilerin e-okul sistemi üzerinden başvuru yapması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında yapılan ikinci dönem ortak sınavları dün tamamlandı. İkinci gün oturumunda öğrenciler, sırasıyla fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin sınavlarına girdi.

1 milyon 185 bin 328 öğrencinin ter döktüğü sınavların soru ve cevapları ise dün saat 14'te Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) üzerinden erişime açıldı. Eğitim uzmanları, bu yıl gerçekleştirilen TEOG kapsamındaki sınavları geçen yıllara göre çok daha kolay olduğunu söyledi.

Nesibe Aydm Okulları'dan yapılan açıklamada özellikle tarih sorularının son 10 yılın en kolay sorulan olduğu bildirilirken, İngilizce ve fen bilgisinin de bilgi eksikliği olmayan öğrenciler tarafından rahatlıkla yapılabileceği kaydedildi. Sınavın MEB kazanından ile örtüştüğü belirten uzmanlar, soruların kolaylıkla çözülebilecek nitelikte olduğuna dikkat çekti.

Karar