Bolu Kıbrısçık Belediye Başkanı Doğan Dağ, makam aracıyla gittiği ormanlık alanda arkadaşları ile alkol alırken görüntülendi. Dağ’ı videoya alan vatandaşlar makam aracının özel işlerde kullanılmasına tepki gösterdi. Dağ, “Ben yolluk ve harcırah bile kullanmam. O gün programlarımız nedeniyle aracı kullandık. Kısa bir süre soluklanırken denk geldi” dedi .

Bolu Kıbrısçık Belediyesi’nin CHP’li başkanı Doğan Dağ hafta sonu arkadaşlarıyla birlikte ormanlık bir alanda alkol aldı. Açık havada viski içen Dağ’ın ormanlık alana 14 BK 032 resmi plakalı makam aracıyla gittiğini gören vatandaşlar tepki gösterdi. Başkan Doğan, “Bazen böyle kendimizi rahatlatmamız gerekmiyor mu” diyerek kendini savunurken, vatandaşlar aracın resmi işler için tahsis edildiğini, özel işlerde kullanılamayacağını söyledi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Bolu Kıbrısçık Belediye Başkanı Doğan Dağ, “Bizim Bolu’da Kıbrısçık Spor Kulübü’nün 19.00’da yemeği vardı. Yazıca köyümüzde de ertesi sabah bir kahvaltı programı organize edilmişti. Gitmişken yazıca köyümüzde konakladık. Otelde yer ayırttık. Otel ücretleri ve taksi ücretlerini cebimden ödedim. Ben 5 yıldır hiç yolluk, harcırah bile almadım. Pek çok yere kendi aracımla giderim. O gün programlarımız nedeniyle aracı kullandık. Kısa bir süre soluklanırken denk geldi. Bu olayın da abartılacak bir yönü yok. Bana saldıranlara cevap da vermeyeceğim” dedi.

Konuyla ilgili videoda yer alan ifadeler şöyle;

Vatandaş: Evet arkadaşlar…. Devletin aracıyla şu an alkol içiyorlar. Başkanım kolay gelsin.

Başkan: Sağolasın, sağolasın. Yolda mı kaldınız?

V: Yolda kalmadık da aklımıza takılan bir şey oldu.

B: Buyurun. V: Bu araç devletin aracı.

B: Evet

V: Sizin yaptığınız güzel bir şey mi?

B: Bazen böyle kendimizi rahatlatmamız gerekmiyor mu?

V: Bugün Pazar. Senin rahatlamaya ihtiyacın yok. Bu araç sana hafta içi kullanımın için tahsis edildi. Buraya resmi araçla gelemezsin.