Mersin Eğitim Bir Sen ve Memur SenBaşkanı Abdulla Çelik, Mersin'de eğitim alanında yaşananlara ilişkin olarak yaptığı açıklamalara devam etti. Çelik dün yaptığı açıklamalarda, ilde, normu olmayan müdürlüklere atama yapıldığını ve bu atamaların öğretmenevindeki büyük tadilatla ilgili olduğunu söylemişti.

Vali Ali İhsan Kansu'ya seslenen Çelik dile getirdiği iddialarının 
'Dün attığım tivitlerle ilgili olarak sayın valimiz @aliihsansu_ il milli eğitimin 14 yöneticisine iddialarımı sorsun.
Bu 14 kişiden sadece 4 tanesi 
'Dile getirilen bu iddialar için soruşturmaya bile gerek yoktur, bunlar düpedüz iftiradır' derse;
evet, bugün istifa edeceğim.' dedi.

Çelik, Eğer Vali bey 14 yöneticiyi yeterli görmez ise ildeki 13 ilçe milli eğitim müdürüne yaşananları sorabileceğini belirtti.

Eğitim Bir Sen Başkanı Çelik, il milli eğitim müdürünün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yakın arkadaşı olduğunu iddia ettiğini söyleyerek 'İçişleri Bakanımız bir gün Kato dağında bir gün Afrin'de güvenlik güçlerimizle teröristlere nefes aldırmazken, arkadaşı olduğunu iddia eden bu kişi ise burada milletin soluğunu kesmektedir.' dedi.

 

 

NELER OLMUŞTU?

Eğitim Bir Sen İl Başkanı Çelik dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda, Mersin'de normu olmayan müdürlüklere atama yapıldığını, öğretmenevindeki büyük tadilatın üstünün örtülmeye çalışıldığını belirterek son olarak 'Özel Öğretim Kurumlarından istenenler/alınanlar konusunu açmıyorum bile...' demişti.