Ajanskamu NET- Sözleşmeli olarak ataması yapılan 20 bin öğretmendne istenen evraklar adeta atanana adayları çıldırttı. Duruma tepki Memur Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN'dan geldi.

YORGUNU YOKUŞA SÜRMEMEK LAZIM...

@_aliyalcin_ : 20 bin sözleşmeli öğretmen arkadaşımızın ataması yapıldı.Göreve başlayacakları günü bekliyorlar.Ancak MEB ve İl MEM’ler eski Türkiye’den kalma alışkanlıklardan vazgeçmiyorlar. İletişim ve enformasyon çağında çağdışı uygulamalar zaman,imkan ve mali israftan başka bir şey değil.

@_aliyalcin_ : Öğretmenlerden daha sözleşme imzalanmadan il MEM’ler tarafından istenen evraklar posta ya da kargo yoluyla da talep edilebilir. Çünkü göreve başlamalar güvenlik soruşturmaları sonucunda yapılacak ve sonra sözleşme imzalanıp göreve başlanacak.

@_aliyalcin_ : Bakanlık yaptığı duyuruda öğretmenlerden en fazla 10 adet belge isterken bazı illerin bunu abartarak 16’ya kadar çıkarması hatta nüfus cüzdanı fotokopisi istemesi tirajikomik. Buna karşın SİİRT il MEM gibi posta ve kargoyla evrak kabulü iyi uygulamaya örnek.

@_aliyalcin_ : Sadece evrak teslim etmek için mesleğe yeni başlayacak öğretmenlerimizi ve ailelerini bunca masraf ve meşakkate sokmak yeni Türkiye’nin kodlarıyla uyuşmuyor. Bakanlık bir duyuruyla bunu düzeltmeli, bürokratik vesayetin ürettiği bu tür uygulamalardan bir an önce vazgeçmelidir.

Ali YALÇIN'ın bu açıklamalarının akabinde MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Ahamza AYDOĞDU açıklama yaptı;

Sosyal medyadan açıklama yapan Hamza AYDOĞDU ALi YALÇIN'a cevaben;

'81 İl MEM posta ve kargo yoluyla evrakların alınması konusunda uyarı yapıldı;hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz...' açıklamasında bulundu