Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ,Aile bütünlüğü bozulmuş pek çok sözleşmeli öğretmen yaz döneminde yapılacak özür grubu yer değiştirmelerine başvurmayı ve böylelikle ailelerine kavuşmayı bekliyor dedi.


 İşte Şahindoğan’nın yaptığı açıklama;


Sözleşmeliler için 3+1 düzenlemesi yürüttüğümüz kararlı mücadele sonucu TBMM’den geçerek yasalaştı. Türk Eğitim Sen’in sözleşmeli öğretmenlerimiz adına yürüttüğü mücadeleyi ve kamuoyu gündemine getirdiği feryadı dikkate alarak sözleşmelilik süresinin azaltılması yönündeki düzenlemeyi yapan TBMM üyelerine teşekkür ederiz.Bizim nihai amacımız tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesidir.

 


SÖZLEŞMELİ DE ÖZÜR GRUBUNA BAŞVURABİLSİN

Bu talebimiz bakidir,Ancak bu düzenleme ile tüm problemlerin çözüldüğü ve beklentilerin karşılandığı düşünülmesin.

Aile bütünlüğü bozulmuş pek çok sözleşmeli öğretmen yaz döneminde yapılacak özür grubu yer değiştirmelerine başvurmayı ve böylelikle ailelerine kavuşmayı bekliyor.

Bu haklı beklentinin karşılanması bizce 3+1 düzenlemesi kadar önemlidir.

MEB’in güvenlik soruşturmalarının uzaması ve bu nedenle de göreve başlamaların Ekim ayına sarkması nedeniyle 3 yıllık süre hesabının da yeniden düzenlenmesi gerekir.

Özellikle 2016 yılının Ekim ayında göreve başlayan sözleşmeliler açısından bu hesabın nasıl yapılacak olacağı önemlidir.

3 yıllık süre hesabının mevcut durumdaki 30 Eylül tarihine göre yapılması, 2016 ataması tüm sözleşmeli öğretmenlerin hayallerini başka bahara bırakacaktır.

Türk Eğitim Sen olarak bu konuda önerimiz sözleşmeli görev süresi hesabında tüm çalışanları kapsayacak bir tarihin (31 Ekim ya da 31 Aralık) baz alınmasıdır.

Bu talebimizin ısrarlı takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.