Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir MEB'i sözleşmeli öğretmenlere verilmeyen eş durumu tayinleri hakkında adeta toapa tuttu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan KANDEMİR 'Sözleşmeli öğretmenlerin aile birliği ve sağlık özrü hakkını göz ardı etmek kul hakkı yemektir' dedi. 

İşte Kandemir'in o açıklamaları;

Sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme hakları var mıdır?

Mevzuat hükümlerine göre Sözleşmeli Öğretmenlerin, bir yıl şartına bağlı olarak eş durumu özrü ve sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla sağlık durumu özürlerinin gerçekleştirilmek zorunda olduğu gibi can güvenliği veya şehit eşi olması nedeniyle yer değiştirme, becayiş, il içi ve il dışı yer değiştirme hakları da bulunmaktadır.

Uluslararası hukuk ve ülkemiz hukuku, aile birliğinin sağlanmasını ve bütünlüğünün korunmasını devletin vatandaşına karşı başlıca görevleri arasında saymasına rağmen, 
-Sözleşmeli öğretmenlerin aile birliği ve sağlık özrü hakkını göz ardı etmek,
-Sözleşmeli öğretmeni sözleşmeli öğretmen ile evlenmeye zorlamak, 
-İki sözleşmeli öğretmenin aile birliği oluşturmasını teşvik etmek,
- Eşleri atandıkları yerden başka bir yerde çalışan sözleşmeli öğretmeni işleri ve eşleri arasında tercihte bulunmaya zorlamak ve istifa tavsiyesinde bulunmak,
-Eşleri ‘sözleşmeli öğretmen’ olmayan Sözleşmeli öğretmenleri aile saymamak hukukun ihlali olduğu kadar insan haklarına saygısızlıktır.

Eşleri sözleşmeli öğretmen olmayanların suçları nedir? Veya Sözleşmeli öğretmenlerin aile sayılabilmesi için eşlerinden boşanıp, sözleşmeli öğretmen ile evlenmesi mi gerekiyor?

Sözleşmeli öğretmeni sözleşmeli öğretmen ile evlenmeye zorlamak kul hakkı yemektir

İki sözleşmeli öğretmenin aile birliği oluşturmasını teşvik etmek kul hakkı yemektir.

  • Eşleri atandıkları yerden başka bir yerde çalışan sözleşmeli öğretmeni işleri ve eşleri arasında tercihte bulunmaya zorlamak ve istifa tavsiyesinde bulunmak kul hakkı yemektir.
  • -Eşleri ‘sözleşmeli öğretmen’ olmayan Sözleşmeli öğretmenleri aile saymamak hukukun ihlali olduğu kadar insan haklarına saygısızlıktır.
  • Eşleri sözleşmeli öğretmen olmayanların suçları nedir? Veya Sözleşmeli öğretmenlerin aile sayılabilmesi için eşlerinden boşanıp, sözleşmeli öğretmen ile evlenmesi mi gerekiyor? Bu işin mimari sensin hüso efendi şimdi mutlumusun?

 

Ajanskamu-Özel Haber