Ajanskamu.net--

T.c

Kamudaki sözleşmeli personel

Yetkili sendika Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın öğle saatinde attığı tweet ile 21.00'da kamuda çalışan sözleşmeli personllerin taleplerini dile getireceklerini açıklamasının ardından ilk tweet ile paylaşıma başlayan Ali Yalçın   Sözleşmeli Personelin Tayin Hakları Eşitlenmeli,   Sözleşmeliler, Kadrolular Gibi Görevde Yükselebilmeli,   Sözleşmeliler de Unvan Değişikliğine Hak Kazanmalı,   Sözleşmeli Personel de Harcırah ve Tazminat Alabilmeli,   Eşit Unvana Eşit Sözleşme Ücreti Verilmeli gibi konulara değindi.  

1- Sözleşmeli Personelin Tayin Hakları Eşitlenmeli Sözleşmeli personele kadrolu personelle aynı düzeyde tayin hakkı verilmelidir. 

2- Sözleşmeliler, Kadrolular Gibi Görevde Yükselebilmeli Sözleşmeli personelin kadrolu personel gibi görevde yükselebilmesi sağlanmalıdır. 

3- Sözleşmeliler de Unvan Değişikliğine Hak Kazanmalı Sözleşmeli personelin kadrolu personel gibi unvan değişikliliği sınavlarına girebilmesi sağlanmalıdır. 

4- Sözleşmeli Personel de Harcırah ve Tazminat Alabilmeli Sözleşmeli personel, diğer personelin faydalandığı zam ve tazminatlardan faydalandırılmalı, ayrımcılık ortadan kaldırılmalıdır. 

5- Eşit Unvana Eşit Sözleşme Ücreti Verilmeli. Kamuda farklı kurumlarda fakat aynı unvanda çalışan sözleşmeli personelin ücretleri arasındaki dengesizlikler giderilerek ortaya çıkan bu adaletsizlik eşit işe eşit ücret ilkesi gereği ortadan kaldırılmalıdır 

6- Sözleşmeliler de Kadrolular Gibi Sosyal Yardımlardan Faydalanabilmeli Anayasa gereği kadrolular gibi yurt dışında aynı misyonda görev yapan sözleşmeli personele de aile yardımı ödenmeli,gidiş dönüş uçak bileti devlet tarafından karşılanmalıdır 

7- Sözleşmeliler Farklı Yargılamaya Tabi Tutulmamalı Sözleşmeli personelin de kadrolu personelle aynı usul ve şekilde yargılanabilmesi sağlanmalıdır.