Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı A. Baki Gülbaba, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay ve FLO Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan ile birlikte İngiltere’ye gitti. Heyet Yıldız Holding’in satın aldığı İngiliz Bisküvi devi olan United Biscuits'in Londra Carlisle'deki Harlesden fabrikasını ziyaret etti. Ülker’in bisküvi, çikolata, şekerleme işlerini, tek çatı altında topladığı Pladis’in fabrikalarını ve ofisini de ziyaret eden heyet, çalışmalar hakkında Türk yetkililerden bilgi aldı. Yetkililer, İngiltere bisküvi piyasasının yaklaşık yüz de 30'unun Yıldız Holding’in elinde bulunduğunu ifade etti.

2007 yılında Ülker'in satın aldığı GODIVA mağazalarını da Londra’da ziyaret eden heyet, Son 10 yılda dünyanın premium çikolata markalarını bünyesine katan Yıldız Holding temsilcileriyle istişarelerde bulundu. Yalçın: Kazanımlar Ülkemizin Hanesine Yazılıyor

United Biscuits’i satın aldıktan sonra esas işi olan bisküvi, çikolata ve kek pazarında global konumunu daha da güçlendirmek amacıyla bu alanlarda faaliyet gösteren şirket ve markalarını pladis çatısı altında toplayan Yıldız Holding’in rekabet avantajını güçlendirdiğini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu durum, sadece Yıldız Holding’in değil Türkiye’nin kazanımıdır. Yapılan yatırımlar, ortaklıklar ve çalışmalar Ülker’i ve ülkemizi uluslararası piyasalarda daha başarılı kılacaktır. Artık ülkemizin Türk şirketleri gerek şirket satın alımları gerekse yatırım yoluyla global arenada ses getiriyorlar, markalarıyla adından söz ettiriyorlar. Buna Londra’da şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.