Anadolu Eğitim Sendikası 2017 şubat ayında 1500 ü enggelli olmak üzere  30 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı

Sendika Sekreterliğinden yapılan açıklama şöyle;

Her zaman öncelikle en alttakilerin, en zor durumda olanların yanında olmayı ilke edinen Anadolu Eğitim Sendikası, atanamama derdi ile yakından ilgilidir. Seçim dönemlerinde dahi gerçek ihtiyacın çok altında rakamlarla giderilmeye çalışılan öğretmen ihtiyacı, diğer zamanlarda tümden ücretli istihdamı ile geçiştirilmekte, atanmayı hak eden ama işsiz olan öğretmen sayısı giderek artmaktadır.


Son olarak, KPSS, EKPSS, ÖABT puanlarına rağmen bir de mülakat engeli yaşayan öğretmen adayları, kontenjanlardaki kısıtlılık yüzünden de hepten mağdur edilmiştir. Yasal zorunluluğa rağmen engelli öğretmen atamasını da gerçekleştirmeyen işverenimiz; basın açıklamaları, eylemler ve diyalog girişimleriyle yükselen kamuoyu ilgisi karşısında sessizliğini bozdu.
Şubat 2017 Döneminde 1500 ü engelli kontenjanından olmak üzere toplam 30 bin öğretmenin atamasının yapılacağı haberini gururla paylaşıyoruz, katkımız ve desteğimiz her bir arkadaşımıza helaldir.


Bu son dakika haberine ilişkin kısa bir açıklama yapan Genel Başkanımız Cansel GÜVEN; atama bekleyenlerin ve gerçek ihtiyacın çok altında olsa dahi bir atama müjdesi vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, “bu sayının yaz döneminde katlanarak artmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Bakanlık bürokratlarının dünkü komisyon toplantısında dahi ser verip sır vermediğine, umut kırıcı davrandıklarına dikkat çeken Sayın GÜVEN, alanlarda, Bakanlıkta, Mecliste ve sosyal medyada mücadeleyi bırakmayan herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Örgütlü mücadele içinde daha fazla kadronun, üstelik kadrolu olarak atanmasının da mümkün olduğunu belirten Sayın Cansel GÜVEN atananlarla birlikte bu mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduklarının altını çizdi.


Anadolu Eğitim Sendikası olarak engelli-engelsiz tüm öğretmenlerimizin hak ettiği kadrolara kavuşmasını diliyor, bundan sonra da yanlarında olacağımızı ilanen duyuruyoruz.


Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

AjansKamu/www.ajanskamu.net