Şube Müdürleri kamu kurumlarının  mevzuat belleği , vatandaştan gelen taleplerin siyasete ulaştırılmasında köprü, ortaya çıkan sorunlarda kamunun çözüm basamağıdır. Güçlü devlet olmanın yolu zengin ve üretken bireylerle mümkün hale gelecek olup, yalnızca zenginlikle güçlü olunamayacağı, hata payı en aza indirilmiş anlayış ve çözüm önerileri, modern eğitim ve öğretim, güçlü bir bürokrasi elzemdir. Güçlü bürokrasinin olmazsa olmaz koşulunun devlet geleneğinde uzmanlaşmış çözüm odaklı personel olması ve her seviyede kaliteli personele ihtiyaç duymasıdır.
Bilindiği üzere M.E.B mahkeme kararı gereği, 21-27 Ekim 2015, 29-04 Şubat 2016 ve 14-18 Kasım 2016 tarihleri arasında olmak üzere M.E.B görevde yükselme yönetmeliğinin 21. maddesinin 3.bendi gereği 3 kez münhal bulunan şube müdürlüğü kadrolarına duyuru ile atama yapmıştır. Ancak her nedense 10 Haziran 2016 tarihinden sonra tebellüğ ettiği Mahkeme Kararlarını uygulamayarak, 14 aydır herhangi bir işlem yapılmadan bekletilmektedir.


MEB’in gece gündüz demeden Türkiye’nin her yerinde çalışacak vefakâr, cefakâr ve eğitim sistemimizin ana taşıyıcı kolonları olan şube müdür adayları belirsizlik içinde beklemektedirler. 


Bu bağlamda bireysel mahkeme kararı lehte olan şube müdürü adayları ,Anayasamızın eşitlik ilkesi gereği hukuk çerçevesi içinde,yönetmeliğin 21. maddesine göre tüm münhallerin açılarak 4. bir atama yapılmasını bakanlığımızdan beklemektedir.

kamu haber, Kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net