Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak varlık nedenimizi, bütün kamu görevlilerini, emeğin ve ekmeğin değerini bilen herkesi davasına ortak eden, yan yana duran, kol kola giren, bereket ve heybeti oluşturan, ülkeyi ve dünyayı dönüştüren bir Memur-Sen olarak görüyoruz” dedi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının da olduğu 50’ye yakın insanın öldürüldüğü 6-7 Ekim olaylarındaki rolü sebebiyle bir siyasetçiyi eleştirdiğinden dolayı gazetecilere hapis cezası verilmesini eleştiren Yalçın, “Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 6-7 Ekim olayları küresel kanlı kalkışma eylemleridir. Amaç Türkiye’yi Suriye’ye çevirmekti. Bu denli kanlı kalkışmalarda rolü olan siyasileri eleştirmek bir haktır. Bu hakkı kullanan bir gazetecinin cezalandırılması ise kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuştu.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi’nin düzenlediği il divan toplantısında yaptığı konuşmada, “Bizim sendikacılığımız, sadece sendikal kazanımlarla, kamu görevlilerine kazandırmakla yetinen bencilliği reddeder. Milletimiz de kazanmalı, ülkemiz de kazanmalı, devletimiz küresel rekabetin, diplomasinin, ulusalüstü siyasetin kazanan tarafında yer almalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Azmettiriciye azmettirici demenin karşılığı ceza değil ödül olmalıdır

“Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak varlık nedenimizi, bütün kamu görevlilerini, emeğin ve ekmeğin değerini bilen herkesi davasına ortak eden, yan yana duran, kol kola giren, bereket ve heybeti oluşturan, ülkeyi ve dünyayı dönüştüren bir Memur-Sen olarak görüyoruz” diyen Yalçın, şöyle devam etti: “Kazandıklarımızı kaybetmemek için istikrar her açıdan ilk şart.  Siyasette istikrar, ekonomide ve diplomasi de istikrar, medeniyet duruşunda, özgürlük anlayışında, çözüm arayışında istikrar şart. İstikrar yoksa ya kaos vardır ya da kapıdadır. Biz kaos arayışlarına da tanıklık ettik. Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 6-7 Ekim olayları küresel kanlı kalkışma eylemleridir. Amaç Türkiye’yi Suriye’ye çevirmekti. Bu denli kanlı kalkışmalarda rolü olan siyasileri eleştirmek bir haktır. Bu hakkı kullanan gazeteci bir arkadaşımızın cezalandırılması ise kabul edilemez bir durumdur. Yasin Börü, Fırat Simpil gibi merhamet yüklü çocukları merhametsizce katledenler ne dememizi bekliyorlar? Suçun azmettiricisine methiye mi bekleniyor? Biz Adem Özköse kardeşimizin yanındayız. 6-7 Ekim olaylarında halkı sokağa çağırarak onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan, çukur siyaseti, çukur terörü yüzünden kamu düzenini bozduran, hendeklere yerleştirilen patlayıcılara göz yumarak güvenlik güçlerinin şehit edilmesine ve yaralanmasına neden olan; yüzlerce masum insanı evsiz bırakanların da hak ettiği cezayı almalarından yanayız.”

 

Kalkan: Enerjimizi irfan mektebinden alıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, ilde yaptıkları çalışmalara değinerek, “Birkaç erdemli, samimi ve yürekli insanın başlattığı bu kutlu yürüyüş şehrimizde de on binlerle devam ediyor. Teşkilat olarak üyelerimizden aldığımız güç ve cesaretle yollara revan olduk, seferimize devam ediyoruz. Mescid-i Aksa’yı düşünde gören ruhtan besleniyoruz. Zulmü alkışlamayan ve zalimin hasmı olan fakat mazlumu seven bir irfan mektebinden enerjimizi alıyoruz” diye konuştu.

 

Tamer: Memur-Sen’in Türkiye’ye katkılarını önemli buluyoruz

Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, “Memur-Sen’in Türkiye’ye sunduğu katkıları bir kenara koymak mümkün değil ve bunlar son derece önemli. Başından beri emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca Kayseri’de eğitime vermiş olduğunuz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yedi Güzel Adam Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açıldı

İl divan toplantısının ardından, Genç Memur-Sen ve Kadınlar Komisyonu çalışmaları için tahsis edilen Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı. Çevre illerin şube başkanlarının da katıldığı açılışta konuşan Yalçın, şunları söyledi: “Keşke Mehmet Akif İnan hayatta olsaydı da, tabela asacak yer bulamadığı mücadelesinin ne kadar büyüdüğünü görseydi. Gençler ve kadınlar için açılan bu mekân, çok hayırlı hizmetlere ev sahipliği yapacaktır. Yeter ki bu şartların kıymetini bilelim ve ona göre mücadele edelim.”

Gençlik Merkezi’nin ardından Melikgazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kurulan Yedi Güzel Adam Koridoru ve Kütüphanesi’nin açılışı da yapıldı. Yalçın, kütüphaneyi inceledi ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.