Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan sözleşmeli işçilerin yüzdelik fark ücretlerinin ödenmesine karar verildi. Hastane yönetimi Türkiye’de yüzdelik fark ücretini ödeyen ilk üniversite oldu.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, bünyesinde çalışan ve taşerondan kadroya geçen işçilerin yüzdelik fark ücretlerini ödeyen ilk ve tek hastane oldu. Kocaeli Üniversitesi’nde çalışmakta olan sözleşmeli işçilerin 2018 nisan ayında 696 KHK ile kadroya geçen işçilerin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmelerinde asgari ücretin yüzdelik fark hakları bulunuyordu. Kadroya geçen işçilerin yüzdelik dilimleri hiçbir kamu kurumu tarafından ödenmemişti.

Pek çok kurumda bu nedenle çalışanlar ve kamu kurumu davalık olma noktasına gelirken, Kocaeli Üniversitesi’nde farklı bir durum yaşandı. Üniversite yönetimi ile işyeri temsilcilerinin yaptıkları çalışma sonucu orta yol bulundu.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü başkanlığındaki yürütme kurlu kararı ile ödemenin yapılmasına karar verildi, Ocak 2020 itibari ile yüzdelik dilimler yansıtılarak maaş ödemeleri yapıldı.

Güvenlik-İş Sendikası Duyurdu

Hak kayıplarından bir tanesi olan yüzdelik farklarla ilgili sendikamızın örgütlü bulunduğu Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan üyelerimiz özel güvenlik görevlileri başlatmış olduğu hukuk mücadelesi mutlulukla sonuçlandı.

Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, hukuk müşavirliği ile Sendika Yöneticilerimizin görüşmeleri doğrultusunda üyelerimizin açtıkları davanın haklılığını kabul eden hastane yönetimi, davaların sonlandırılmasını talep etmiş ve 2019 maaş fakların vazgeçilmesini ve dava açmayacaklarına dair verilen dilekçelere nazaran 2020 Ocak ayından itibaren asgari ücret farklarının ödenmesini kabul ederek üyelerimizin hesaplarına yatırılmıştır.

Dava sürecinde öncülük yapan İstanbul Anadolu Bölge Şube Başkanımız Ramazan PALAK, Kocaeli İl temsilcimiz Muhammet Ali Tatlıgül, Kocaeli Üniversitesi Tıp fakültesinde çalışan üyelerimiz Hamdi SEZGİN, Harun KÜÇÜKESKİ, Turgut AYVERDİ, Metin KILIÇARSLAN ve Mahmut ŞEKER’e Sendikamız ve üyelerimiz adına teşekkür ederiz.

Kaynak: saglikpersonelihaber.net