Yeni Türkiye İçin Nasıl Bir Müfredat' adlı panelde konuşan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Durmuş, '51 ders için gelen katkıları değerlendireceğiz' dedi

SETA'da I düzenlenen  Kahvecioğlu İçin Nasıl Bir Ankara Müfredat' başlıklı panelde tartışma yaratan son müfredat değişikliğine ilişkin bilgiler verdi. Durmuş, MEB'in hazırladığı taslak müfredata 51 ders için 175 bin 342 adet katkı; 8 bin 850 e-mail geldiğini söyledi.

Müfredat taslağının Facebook hesabından 91 bin 487; twitter'dan ise 530 milyon kere görüntülendiğini belirten Durmuş, 'Gelecek hafta Temel Eğitim, Ortaöğretim, Din Öğretimi Genel Müdürlerimiz ile Talim Terbiye Kurulu'ndaki arkadaşlarımız, hep beraber Antalya'da gelen bu katkıları değerlendireceğiz, müzakere edeceğiz. Çalışmamışda programa son halini vermiş olacağız' diye konuştu.

Haftaya görüşülecek Durmuş, fizik dersine ilişkin katkılar arasında 'Fizik dersinde olaylar, tabiatın yaratmasıyla, kendi kendine veya tesadüfen oluyormuş gibi anlatılmasın. Her şeyi Allah'ın yarattığına ve idare ettiğine dair okuma metinleri konulsun. Kâinatta cereyan eden her olayı Allah'ın yarattığına ve olayların onun tarafından idare edildiğine vurgu yapılması daha sağlıklı nesiller yetişmesine vesile olacaktır. Yaratıcının kâinat üzerindeki tasarrufu, kudreti, rahmeti görmezden gelinmemeli.

Bilimsel açıklamalarda geçen 'kendi kendine olmak', 'tesadüf, 'tabiat yaptı' gibi yanlış ifadeler kaldırılıp, yerine Allah'ın izniyle, kudretiyle gibi doğru ifadelere yer verilmelidir' gibi ifadelerin yer aldığını söyledi.

Kitaplar 30 Mayıs'ta 'Müfredat' takvimine ilişkin de bilgi veren Durmuş, '24 Şubat itibarıyla çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz. Talim Terbiye Kurulu ve bakanın onayına sunacağız. Makam onayından sonra 30 Mayıs'a kadar kitapları hazırlayacağız. Daha sonra basılacak ve okullarımıza dağıtılacak' dedi.

Ayşegül YENİ / Türkiye Gazetesi