TTK Başkanı Alparslan Durmuş görevinden alınarak yerine Malatya TED Koleji kurucusu, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Burhanettin Sönmez getirildi.

Ortaöğretim/Lise Tasarımı tartışmalarının yaşandığı süreçte bu değişikliği anlamlı bulanların sayısı az değil. Zira ortada yapılacak çok iş var ve yeni hikayeye uygun isim gerekiyordu TTK'da.

Her geçen gün iktidarın ana omurgasını teşkil eden camianın değerleri bulundukları yetki ve makamlardan bir şekilde uzaklaştırılıyor.

Hangi makama kimin getirildiği elbette çok da önemli olmamalı.. Ancak getirilen veya gönderilen isimlerin üzerinden hangi anlayış veya zihniyetin uzaklaştırıldığına ya da hangi zihniyete alan açıldığına bakmalıyız.

TTK da yaptığı devrim niteliğindeki değişikliklere, müfredat ve muhtevadaki değer eksenli yeniliklere dair yaptıkları ile sabık başkan Alpaslan Durmuş'un ortaya koyduğu çaba hepimizin malumu.

Tüm bu olup bitenlerden ve MEB'in etrafını saran Ak Parti'yi iktidara taşıyanlar ile birlikte ne 28 Şubat'ta ne de 15 Temmuz'da bedel ödememiş zevatın çoğaldığını görünce şu kaygıyı ve soruyu getiriyor zihinlere:
-MEB'de görev değişiklikleri bir kesim için devri sabık oluşturmak ve bir zihniyetinin hikayesini bitirmek midir?....

İdris ŞEKERCİ

Eğitim Bir Sen İstanbul

6 Nolu Şube Başkanı