Bizler Tarım ve Orman Bakanlığının Tarım Kısmına 3 yıla yakın bir süredir atama yapılmadığından dolayı mağdur olan Ziraat, Gıda, Su Ürünleri Mühendisleri ve Veteriner Hekimleriz.  Eski Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Şubat 2018 deki 10551 alım sözünün üzerinden 24 ay, Şimdiki Bakan Bekir Pakdemirli’nin 2019 un 2. Çeyreği sözünün üzerinden de tam 11 ay geçmiştir. Sözler tutulmadığından, mağdur olan ve hayatını düzene sokamayan yine bizler olduk. 
Bu süre zarfında bütün bakanlıklar ikişer üçer kez alıma çıkmasına rağmen atama yapmayan tek bakanlık Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım kısmı olmuştur. İl ve ilçe tarım müdürlüklerinden aldığımız bilgiler neticesinde çalışan mühendis ve veteriner hekimlerin işler yetişmediği için hafta sonu ve resmi tatillerde bile çalışmak zorunda kaldığı bilgisini alıyoruz. Personel eksik, sözler verildi ama hala atama yapılmadı.
2018 KPSS puanlarımızın yanmasına 5,5 ay kaldı, yüksek puanlarla mağdur olduk. Bizim haykırışlarımızı duyun artık. 33 Aydır Atanamayan Mühendis ve Veteriner Hekimler var !!!


Son 3 yıldır kamuya 450 bin'e yakın personel ataması yapılmasına rağmen Tarıma tek personel atama izni bile vermeyen Strateji Başkanlığının bu tutumu kabul edilebilir bir şey değildir.


'Bundan sonra kamuya emekli sayısı kadar alım yapılacaktır' diyen Sn. Cumhurbaşkanımızın sözüne rağmen ve 40 milyar TL bütçesiyle rahatlıkla atama yapabilecek olan Tarım Bakanlığına emekli sayısı kadar alım izni  verilmiyor.


Strateji Başkanlığı, ADALETSİZ KADRO DAĞILIMINI Sn. Cumhurbaşkanlığının gündemine taşımaya hazırdır. 


Bu 130 bin kişinin devlette istihdam edilemeyeceğinin tabi ki de farkındayız en azından sınava girmiş ve gerekli puanı almış kişilerin mağdur edilmeden atamalarının yapılmasını istiyoruz.