Kamuda çalışan yüzbinlerce taşeron işçi gözünü 1 mayıs'a çevirdi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kamuda ki tüm taşeron işçilere kadro müjdesi ile sevinen çalışanların bu sevinci Davutoğlu'nun görevi devretmesi ile gursaklarında kalmıştı.

Her seçim öncesi kadro vaadiyle bekletilen taşeron işçiler Cumhurbaşkanlığı referandumu sonrası Cumhurbaşkanı'nın insana yatırım yapıcaz açıklaması ile yeniden umutlandı. Bundan sonra ki aşamada hükümetin ilk etapta taşeron işçilerin sorunlarının çözümü noktasında harekete geçeceği ve mağduriyetlerinin giderilmesi bekleniyor.

10 yıldan fazladır kamuda çalışan taşeron işçilerin yıllardır asgari ücret alıyor olması, gözardı edildiklerinin açık göstergesi. Aynı iş yerinde aynı işi yapan kadrolu memur ve işçilerle maaş bakımından arada uçurumlar bulunuyor. Sosyal haklardan yararlanamayan taşeron işçiler, maaş promosyonu, döner sermaye, izin hakkı, gıda, giyecek, yakacak ve yol ücreti gibi haklardan mahrum durumdalar.

Hükümetin kadro sözüyle defalarca umutlanan ve umutları suya düşen taşeron çalışanlar, yaşadıkları ekonomik sorunların çözülmesini bekliyor. Kamu da vasıflı bir çok pozisyonda değerlendirilen taşeron işçiler, yeri geliyor özel kalem olarak çalışıyor, yeri geliyor faturalandırma da, insan kaynaklarında, bürö ve sekreterlik hizmetlerinde memur statüsünde çalışıyorlar. Yüzde doksanının kalifiye olarak hizmet verdiği kurumlarda, taşeron işçiler adeta 2. sınıf insan muamelesi görüyor.

Evli, eşi çalışmayan, 3 çocuklu ve kirada oturan bir taşeron işçinin asgari ücretle geçinebilmesinin imkansız olduğu bir dönemde çalışanların mağduriyeti yetkililerce adeta gözardı ediliyor.

STK'ların ve sendikaların dahi görmezden geldiği taşeron işçi sınıfı, sorunlarını ve mağduriyetini kime ifade edeceğini şaşırmış durumda. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Çalışma Bakanlığı, CİMER ve diğer kurumlara, ilgili bakanlıklara ileten taşeron işçiler çözümün gerçekleşmesini umut ediyor.

Memur ve işçi sendikalarının kısık sesle dillendirmeye çalıştığı taşeron sorunun çözümü noktasında, Çalışma Bakanlığı'nın 1 mayısta müjdeli haber vermesi bekleniyor.  Kamuda sayıları 700 bini bulan taşeron işçilerin şimdi gözü kulağı 1 mayısa çevrildi.

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net